Patrick Lefevere in column Het Nieuwsblad over fusiegeruchten: “Maandag moet er duidelijkheid zijn”

“Maandag moet er duidelijkheid zijn of er een fusie komt tussen Soudal Quick-Step en Jumbo – Visma.” Die uitspraak doet Patrick Lefevere, CEO van Soudal ­Quick-Step, in zijn column in onze zusterkrant Het Nieuwsblad.

red

Lefevere geeft toe dat er sedert de Tour onder allerlei vormen gesprekken hebben plaatsgevonden, die op een bepaald ogenblik hebben geleid tot een ‘letter of intent’. Daarbij zouden Zdenek Bakala (meerderheidsaandeelhouder van Soudal Quick-Step), Robert van der Wallen (Nederlandse miljardair die in de Raad van Commissarissen van ­Jumbo – Visma zetelt) en Richard Plugge (baas van Jumbo – Visma) de aandelen onder elkaar verdelen en Lefevere zou de zijne verkopen.

Probleem: gisteren haalde Jumbo – Visma met Amazon een dikke vis binnen. “Ik heb geen idee in welke hoedanigheid Amazon aan boord komt”, aldus Lefevere. “Feit is: met drie partijen – Soudal, Quick-Step en Visma – kan iedereen ‘verhoudingsgewijs’ zijn plaats vinden. Met ­Amazon als vierde partij lukt dat niet meer. Voor zover ik weet, was er vorige week nog geen sprake van hun komst. Dus ja, dit kan een gamechanger zijn.”

Hoe de structuur van de fusieploeg er concreet zou uitzien, die – ­grotendeels juridische – ­ oefening is nog niet gemaakt. “Mijn personeel, daar ga ik niet licht over”, benadrukt Lefevere.

Over de toekomst van Remco ­Evenepoel is Lefevere duidelijk. “Het is de bedoeling dat hij aan boord blijft. Ik heb de mensen van Jumbo – Visma gevraagd om met hem te praten, wat ondertussen ook is gebeurd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen