Bart De Wever en Jean-Marie Dedecker.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever en Jean-Marie Dedecker. © Photo News

ANALYSE. N-VA mag stilaan de hoop opgeven het Vlaams Belang ooit nog in te halen

“Dedecker is als een verkoper van Cola die aan de klant zegt dat hij zelf Pepsi verkiest: beide frisdranken lijken weliswaar op elkaar, maar wat hij verkoopt wil Dedecker zelf niet in huis”, schrijft politicoloog Carl Devos. “Waarom zouden kiezers het Vlaams Parlement versterken als de lijsttrekker van N-VA dat met de grond gelijk maakt?”

48 reacties

  • Phil Smedts

    7 maanden geleden
    Wat heeft NVA na al die jaren nu gepresteerd, buiten de mensen tegen elkaar opzetten, mensen 2 jaar langer verplichten te werken, en de VBO/VOKA bedienen met hopen subsidies ? En Bart De Wever, de parlementair die je praktisch niet in het parlement ziet, maar we een meer dan royale wedde opstrijkt, en die vanaf het Antwerpse schoon verdiep niets liever doet dan anderen bekritiseren en messen in de rug steken.
  • John Rogers

    7 maanden geleden
    Geef aan het volk wat aan het volk toekomt, kommer en kwel.
  • eli bosch

    7 maanden geleden
    Nu ze die hebben binnen gehaald is het voor mij definitief over en out met NVA. Kan niet anders meer dan VB te stemmen.
  • guido Bervoets

    7 maanden geleden
    Nu extreemrechts blijkbaar toch niet te stoppen is en de Vlaming maar in eigen voet blijft schieten, is het misschien toch nodig dat VB gaat meeregeren. Dat gaat ongetwijfeld voor zowel Vlaanderen als voor Vlaams Belang slecht aflopen, maar dat is blijkbaar de enige manier om deze waanzin te doen stoppen. Zelf ben ik binnen voor de regen en heb een oorlogskas aangelegd zodat ik toch wel een aantal jaren wanbeleid en onbestuurbaarheid kan uitzingen. Jullie zien maar.
  • Klaas Paridaens

    7 maanden geleden
    gelijk heeft u Mr Kenis en aan al diegenen die maar kappen op NVA kijk naar de werkelijkheid er is nu eenmaal en verschil tussen federaal en Vlaams. De schade die ons Vlamingen wordt toegebracht ligt federaal. Maar NVA als de keuze vd kiezer Vlaams Belang is, en jullie beslissen om dan aan de zijlijn te staan pas dan zullen we met een echt probleem zitten in ons land. De kiezer zijn stem die moet gerespecteerd worden! De onvrede over het huidige beleid is voor rekening van de huidige regeringen.