Geluidsoverlast door tram aan station Oostende
Volledig scherm
PREMIUM
Geluidsoverlast door tram aan station Oostende © LBB

“Toch niet te veel gevraagd om ons serieus te nemen?”: inwoners van Oostende worden horendol door kusttram

“We kunnen amper van ons terras genieten, omdat het geluid zo storend is.” Meerdere bewoners van de nieuwe SKY Tower One, nabij het Oostendse station, klagen steen en been over... de kusttram. “We hebben fors geïnvesteerd en betalen heel wat belastingen”, klinkt het bij de bewoners.

  1. OPROEP. Moet een museumbezoek goedkoper of zelfs gratis worden voor inwoners van Oostende?

    OPROEP. Moet een museumbe­zoek goedkoper of zelfs gratis worden voor inwoners van Oostende?

    Oostende beleeft een cultureel topjaar met alle activiteiten rond James Ensor. Maar bereiken die culturele evenementen ook de Oostendenaar zelf, is de vraag die soms wel eens gesteld wordt. Een Bruggeling mag op vertoon van zijn of haar identiteitskaart gratis alle stadsmusea bezoeken. Moet ook Oostende meer maatregelen nemen om dat rijke museumarchief makkelijker beschikbaar te maken en de drempel voor alle lagen van de bevolking te verlagen? Geef ons jouw mening.
    Oostende
  2. Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere en haar ‘mentor’ John Crombez samen op campagne: “De 80-jarige Josefien die door de wijzigingen bij De Lijn eenzaam thuis blijft... Dat is toch erg?”
    PREMIUM

    Voor­uit-voorzitter Melissa Depraetere en haar ‘mentor’ John Crombez samen op campagne: “De 80-jarige Josefien die door de wijzigin­gen bij De Lijn eenzaam thuis blijft... Dat is toch erg?”

    Zij is de nieuwe leading lady van Vooruit. Hij de voormalige voorzitter van de partij, die ervoor zorgde dat zij destijds een kans kreeg en zelf mikt op de burgemeesterssjerp in Oostende. Melissa Depraetere en John Crombez zijn, aan de vooravond van 1 mei, dezer dagen samen op schok om campagne te voeren voor de komende federale en Vlaamse verkiezingen. “Geen wonder dat het vertrouwen in de politiek tegenwoordig compleet zoek raakt.” Een dubbelgesprek over de stembusslag én over elkaar. “Melissa’s inhoud is scherp... en ze heeft humor.”
    Oostende