© PDC

VIDEO. Alweer een andere route: Michael van Gerwen pakt opnieuw uit met unieke 9-darter

Michael van Gerwen blijft zichzelf uitdagen om de allerbeste te zijn aan het dartsbord en probeert dat nu op een unieke manier. De Nederlander probeert op allerlei unieke manieren een 9-darter te gooien. Vorige week pakte hij al uit met een ongewone route en vrijdagavond was dat opnieuw hetzelfde.

Jorunn Vannoorden

Om het zichzelf toch wat moeilijker te maken heeft topdarter Michael van Gerwen zichzelf uitgedaagd voor een gewaagde challenge: de Nederlander wil zo veel mogelijk 9-darters op zo veel mogelijk verschillende manieren gooien.

De meest traditionele en ‘simpele’ route is: eerst 2 keer 180, dan triple 20 en triple 19, om af te sluiten met een dubbel 12. Maar uiteindelijk zijn er bijna 4000 unieke manieren om een perfecte leg neer te zetten. Van Gerwen probeert nu telkens een andere unieke route uit.

Zo ook vrijdagavond op het Players Championship 24 tegen Chris Dobey: eerst gooide Mighty Mike 180, dan 171 (2 keer triple 20 en triple 17), om dan af te sluiten met de combinatie triple 20, triple 20 en dubbel 15.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

En dat was dus niet de eerste keer, want ook vorige week pakte Van Gerwen al uit met een ongewone route. Toen begon hij zijn leg met triple 20 en tweemaal triple 19 om via een 180-er 147 over te houden. Benieuwd wat het volgende keer wordt...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer