Vrijbroekpark Mechelen breidt dahliacollectie van 130 variëteiten uit en viert dat met dahliadoop

In het Vrijbroekpark in Mechelen wordt een nieuwe dahliasoort gedoopt. De lichtgele cactusdahlia vult de collectie van ruim 130 dahliavariëteiten aan. De nieuwe variëteit is vernoemd naar vaste parkbezoekster Vera, die onlangs overleed.

Om 14 uur viert Vrijbroekpark Mechelen de nieuwste dahlia in hun collectie met een doop, een gegidste wandeling en een receptie. De naam van de bloem is vernoemd naar vaste parkbezoekster Vera die onlangs overleed. Dahlia "Vera" vult de collectie van ongeveer 130 dahliavariëteiten aan. 

"Van elke dahliasoort worden er drie plantjes in het park gezet. Momenteel hebben we zo'n 130 variëteiten, dat betekent bijna 400 plantjes in totaal" zegt Matthias Vermoesen, tuintechnicus van het Vrijboekpark. "Het park heeft ook nog andere bloemen, maar de dahliacollectie is toch de speciaalste", aldus Vermoesen. 

Vorig jaar vierde het park het 60-jarig bestaan van de bloemencollectie. Dit jaar dopen ze een nieuwe dahliavariëteit. Ook Hubert Moens, die de dahliacollectie in het Vrijbroekpark heeft opgestart, wordt letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. 

Vera was een speciale bezoeker voor ons, daarom vernoemen we de nieuwe dahlia naar haar

Matthias Vermoesen, tuintechnicus Vrijbroekpark

"Elke nieuwe bloem krijgt een naam", legt Vermoessen uit. "Aangezien Vera, één van onze vaste bezoekers, onlangs is overleden, vonden we het een mooi idee om de nieuwe bloem haar naam te geven. Ze kwam vaak langs en kende de collectie goed."

Meest gelezen