© Jozef Croughs

Stadscentrum van Sint-Truiden na 4 maanden opnieuw bereikbaar via de Montenakenweg

SINT-TRUIDEN -

Vanaf maandagochtend 2 oktober is het centrum van Sint-Truiden opnieuw voor het verkeer bereikbaar via de Montenakenweg. Daarmee wordt weer een fase van de vernieuwing van het kruispunt van de Montenakenweg met de Haspengouwlaan (N3) afgerond in Sint-Truiden.

Jozef Croughs

Voorlopig geldt hier nog het principe recht-in/rechts-uit. Verkeer komende uit de richting van Luik kan de Montenakenweg rechts in rijden richting het centrum. Verkeer komende uit het centrum is verplicht rechts richting de rotonde van Stayen te rijden. Tegen half november zijn de vernieuwingswerken aan het kruispunt vermoedelijk helemaal afgerond.

De vernieuwing van het kruispunt is onderdeel van een grootschalig fietsproject om Sint-Truiden beter bereikbaar te maken, zeker voor fietsers. Er komen nieuwe conflictvrije verkeerslichten en veilige fietsoversteken. Zo kunnen fietsers er conflictvrij oversteken. Aan de zuidkant van de Haspengouwlaan (richting Brustem) komt een fietspad in dubbele richting tot aan het kruispunt met de N80. In de loop van 2024 start AWV de volgende fase met de aanleg van een fietstunnel langs de N3, onder de op- en afrit van de Naamsesteenweg (N80). In het verlengde daarvan komt nog een ontbrekend stuk fietspad aan onder de brug van de N80, dat zal aansluiten op het bestaande fietspad van de Kapelstraat richting Brustem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer