Deman op een archiefbeeld.© AP

BUNDESLIGA. Rode Duivel Olivier Deman scoort zijn eerste voor Werder Bremen

Olivier Deman heeft zondag zijn eerste doelpunt gemaakt voor Werder Bremen, waarmee hij wel tegen een pijnlijke 4-2-nederlaag tegen Darmstadt aanliep.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

Senne Lynen en Olivier Deman, die beiden in de basis stonden, verloren met Werder Bremen op de zesde speeldag van de Bundesliga met 4-2 van het bescheiden Darmstadt, dat zijn eerste zege van het seizoen boekte en met vier punten naar de vijftiende plek klom. Bremen is twaalfde met zes stuks. Deman scoorde zijn eerste treffer voor zijn nieuwe werkgever. Bij een 4-0 achterstand kopte hij Bremen twintig minuten voor tijd op het scorebord.

Koen Casteels en Wolfsburg winnen met 2-0 van Frankfurt, Aster Vranckx mag invallen

Wolfsburg, met Koen Casteels tussen de palen, kwam zaterdag iets na het halfuur op voorsprong via Jonas Wind. Frankfurt slaagde er nadien niet in om de achterstand nog om te buigen en viel in de tweede helft met tien na een tweede gele kaart voor Mario Götze. In de slotfase zette Jonas Wind met zijn tweede doelpunt van de partij de eindstand op het bord. Bij Die Wölfe mocht Aster Vranckx in de 79e minuut invallen. Sebastiaan Bornauw bleef de hele wedstrijd op de bank. Wolfsburg slaat door de overwinning een kloofje op Frankfurt en staat zevende in het klassement met 12 punten. Frankfurt is achtste met 7 punten.

Koen Casteels pakte bij een 0-0 tussenstand uit met een knappe dubbele redding:

Even later pakte onze landgenoot opnieuw uit met een geweldige redding:

Leverkussen klopt rode lantaarn Mainz en wordt leider

Bayer Leverkusen kende weinig moeite met rode lantaarn Mainz. Leverkusen kwam na 18 minuten op voorsprong door een owngoal van Mainz-verdediger Sepp van den Berg. In de tweede helft stelden Alex Grimaldo en  Jonas Hofmann de zege veilig. Door de overwinning klimt Leverkusen opnieuw naar de koppositie van de Bundesliga met 16 punten. Dat is er eentje meer dan eerste achtervolger Stuttgart, dat zelf won van FC Köln (met 0-2). Borussia Dortmund (14 punten) en Bayern München (13 punten), dat later op de avond nog de topper speelt tegen RB Leipzig, vervolledigen de top vier.