Invision

Zus Tupac Shakur reageert op mogelijke doorbraak in moordonderzoek: "Ongetwijfeld een cruciaal moment"

"Vandaag is een overwinning." Met die woorden heeft zus Sekyiwa Shakur gereageerd op de arrestatie van de mogelijke moordenaar van haar broer Tupac. "Zijn leven en dood zijn van belang en mogen niet onopgelost blijven. Wij streven naar echte gerechtigheid, op alle fronten", schrijft ze op Instagram.

Na 27 jaar komt er mogelijk een doorbraak in de zaak rond de moord op de Amerikaanse rapper Tupac Sakur. Gisteren maakte de politie van Las Vegas bekend dat er een verdachte is gearresteerd. Het gaat om Duane "Keffe D" Davis, een voormalige bendeleider en drugsdealer. In zijn memoires uit 2019 gaf hij toe dat hij in de wagen zat waaruit de kogels op Shakur werden afgevuurd.

In een korte reactie op Instagram schrijft de zus van Tupac Shakur dat dit "ongetwijfeld een cruciaal moment" is. "De stilte van de afgelopen 27 jaar rond deze zaak was luid aanwezig in onze gemeenschap. Het is belangrijk voor mij dat de wereld, het land, het rechtssysteem en onze mensen de ernst erkennen van het overlijden van deze man, mijn broer, de zoon van mijn moeder, de zoon van mijn vader."

"Zijn leven en dood zijn van belang en mogen niet onopgelost of onerkend blijven. Dus ja, vandaag is een overwinning, al zal ik mijn oordeel uitstellen tot alle feiten en juridische procedures zijn afgerond. Er waren meerdere mensen betrokken en er blijft zoveel onduidelijk over de dood van mijn broer en onze familie in het algemeen. Wij streven naar gerechtigheid op alle fronten."

Wie is Tupac Shakur?

Rapper Tupac Shakur - ook bekend als 2Pac of Makaveli - wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke rappers aller tijden. Hij was een sleutelfiguur in de rivaliteit tussen de rapscenes van de West- en de Oostkust van de Verenigde Staten. 

Tupac werd neergeschoten in de nacht van 7 september 1996. Hij zat in een auto die stopte aan een rood licht toen een schutter het vuur op hem opende. Een week later overleed de 25-jarige Shakur in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. 

Meest gelezen