VIDEO. Zege van Real Madrid overschaduwd door bloeddorstige tackle van kapitein: slachtoffer met ambulance afgevoerd

Real Madrid, zonder de nog tot eind dit seizoen geblesseerde Thibaut Courtois, heeft zaterdagavond met 0-3 gewonnen op bezoek bij Girona, op de achtste speeldag in La Liga.

Vincent Van Genechten

Het verrassende Girona leed zijn eerste nederlaag dit seizoen en is daardoor de leidersplaats in Spanje kwijt. Die is in handen van Real, dat na acht wedstrijden 21 punten telt, eentje meer dan landskampioen FC Barcelona. Girona zakt met negentien punten naar de derde plaats in de stand.

Na 21 minuten stond het in Girona al 0-2, na treffers van Joselu (17.) en Aurélien Tchouaméni (21.). Na de pauze zette man in vorm Jude Bellingham, die voordien ook al de assist voor de openingstreffer gegeven had, met de 0-3 de eindstand vast. Real beëindigde de wedstrijd nog met tien, na een rode kaart voor verdediger Nacho Fernandez (op aangeven van de VAR zowaar) diep in de toegevoegde tijd. Met een opstootje tot gevolg. Slachtoffer Portu werd afgevoerd per ambulance.

© REUTERS

Rayo Vallecano en Mallorca kwamen niet verder dan een puntendeling. Het werd 2-2 in het Estadio de Vallecas. Alvaro Garcia bracht Vallecano na amper vier minuten al op voorsprong. Vlak voor de rust hing Vedat Muriqi (44.) de bordjes opnieuw gelijk. Na het doelpunt op het uur van Antonio Sanchez (59.) leek Mallorca op weg naar de driepunter, maar in het absolute slot van de wedstrijd sleepte Vallecano alsnog een puntje uit de brand na een doelpunt van Radamel Falcao (90. + 12).

Bij de bezoekers bleef onze landgenoot Siebe Van der Heyden de hele wedstrijd op de bank.

Na acht speeldagen staat Mallorca op een voorlopige veertiende plaats met zeven punten. Rayo Vallecano is zevende met twaalf punten.