Open VLD wil btw op sloop en heropbouw definitief naar 6 procent

Open VLD-voorzitter Tom Ongena.© BELGA

Open VLD wil de btw op sloop en heropbouw definitief op 6 procent vastklikken. Dat tarief is al enkele jaren tijdelijk verlaagd van 21 naar 6 procent, maar de Vlaamse liberalen willen die verlaging definitief maken.

gjs
Bron: BELGA

Open VLD lanceert het voorstel zaterdag, tijdens het begrotingsconclaaf van de federale regering. De top van Vivaldi zit twee dagen samen om de begroting voor volgend jaar op te stellen. Veel informatie lekt daarover niet naar buiten. Zondagnamiddag komt het kernkabinet opnieuw samen.

Op VTM lanceerde partijvoorzitter Tom Ongena het voorstel om de btw op sloop en heropbouw definitief naar 6 procent te verlagen. In het kader van de relance na de coronapandemie verlaagde de federale regering eind 2020 dat btw-tarief. Met uitzondering van de 32 centrumsteden loopt dat gunsttarief eind dit jaar af. Dat veroorzaakt nervositeit in de bouwsector en bij gezinnen met een bouwproject. Een voorstel van N-VA om de 6 procent te behouden, werd onlangs weggestemd in de Kamer, al werd daarbij ook naar de begrotingsgesprekken verwezen.

“Veel jonge gezinnen en andere mensen die een eigen woning willen bouwen, merken dat het heel duur aan het worden is”, aldus Ongena. “We willen hen de kans geven dat toch nog te doen. Met een verlaging van 21 naar 6 procent komen we hen een heel eind tegemoet en maken we dat toch betaalbaarder.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen