De Britse premier Rishi Sunak met zijn vrouw Akshata Murthy.
Volledig scherm
De Britse premier Rishi Sunak met zijn vrouw Akshata Murthy. © Photo News

Britse premier: "Voorlopig geen plannen om onze militairen naar Oekraïne te sturen”

De Britse premier Rishi Sunak zegt dat er voorlopig geen plannen zijn om militairen naar Oekraïne te sturen om de strijdkrachten daar op te leiden. Daarmee komt hij terug op uitspraken van minister van Defensie Grant Shapps. Die zei in een interview dat de trainingen van militairen naar Oekraïne verplaatst kunnen worden.

109 reacties

  • Christine Laevers

    7 maanden geleden
    Het begint met een idee dat teruggefloten wordt of geplaatst wordt in 'later', maar de gedachte is er. En als de gedachte er is, dan ... Voor hetzelfde geld is dit een zuivere reactie op de niet aflatende dreigende taal van het Kremlin; Zo van : 'Goed nadenken want wij hebben ideeën en je weet nooit'. Ook een signaal aan Poetin dat hij niet te veel moet hopen dat de landen die Oekraiëne ondersteunen, het beu worden.
  • Jelle Vanstraelen

    7 maanden geleden
    Lijkt me toch de logica zelve dat er vroeg of laat een westerse vloot richting Zwarte Zee zou gaan om de internationale wateren te beveiligen tegen de Russische agressie. Enige probleem daarbij is dat Turkije de Bosporus heeft gesloten voor oorlogsschepen. Russische versterkingen mogen er zo niet door, maar Westerse evenmin.
  • Dany Herman

    7 maanden geleden
    Ooit zal het van moeten zijn want de ene gek volgt daar de andere op
  • Hans De Tant

    7 maanden geleden
    Minister van defensie pas in functie en al teruggefloten door zijn PM...
  • Chris

    7 maanden geleden
    Eindelijk!