© politie

Moordenaar gevat omdat attent bankpersoneel opmerkt hoe hij hoofd van slachtoffer subtiel vasthoudt

Een mannelijke prostituee heeft in de Braziliaanse stad Goiana een architect vermoord die hem had ingehuurd. Dat kwam aan het licht nadat het personeel van de bank van de slachtoffer iets merkwaardigs opmerkte.

gjs

Op 25 september was Jose Henrique Aguiar Soares (22) naar het appartement van de 64-jarige architect getrokken. Die had hem ingehuurd omdat hij een verzetje wilde. Maar wat een leuke avond had kunnen zijn, werd er één met dodelijke afloop.

De prostituee heeft zijn klant die avond gedood, ontdekte de politie, maar niet vooraleer te proberen het geld op diens rekening te stelen. Daarvoor gebruikte hij een lepe truc. Hij nam de smartphone van het slachtoffer en raakte binnen in diens bank-app door gezichtsherkenning te gebruiken. Helaas voor hem controleert het personeel van de bank elke aanmelding, en viel op die foto op dat het hoofd van de man vastgehouden werd door een persoon die uit beeld trachtte te blijven.

Toen de politie ingeschakeld werd, troffen agenten het levenloze lichaam van de architect aan in diens appartement. Het leek erop dat hij uit het leven was gestapt, maar op de camerabeelden was even voordien de vertrekkende Soares te zien. Toen de politie hem oppakte, gaf hij eerst nog een valse naam op. Meer dan wat aandringen was er niet nodig om hem toch te doen breken en bekennen. De man gaf alles toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER