© Shutterstock

Ban op wegwerpplastic in Engeland van kracht

Plastic bestek en bekers worden vanaf zondag gebannen in Engeland. Daarnaast wordt ook het gebruik van onder meer plastic borden ingeperkt. De nieuwe wetgeving, die in januari werd aangekondigd, kadert in het voornemen om plastic vervuiling aan te pakken.

mtm
Bron: BELGA

De Britse regering schat dat de Engelsen jaarlijks 2,7 miljard stuks plastic bestek gebruiken, net als 721 miljoen borden. Daarvan wordt slechts 10 procent gerecycleerd.

“Deze ban is de volgende grote stap in onze missie om schadelijk plasticafval aan te pakken”, verklaarde minister van Milieu Rebecca Pow. “Het zal het milieu beschermen en helpen om het zwerfvuil in te perken.”

Voor borden en schalen die gebruikt worden voor de verpakking van, in de terminologie van het bevoegde ministerie, voor de winkelrekken voorverpakte levensmiddelen, zal het verbod echter niet gelden.

De regeringen in Schotland en Wales hebben eerder al soortgelijke verboden ingevoerd. In Engeland wordt het beleid door de nationale regering gemaakt. In de Europese Unie geldt al sinds  juli 2021 een verbod op dergelijk plastic.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer