Politie is stomverbaasd als ze zien wie er achter stuur van geflitste wagen zit

Toen Slovaakse agenten onlangs een foto van een geflitste auto te zien kregen, konden ze hun ogen niet geloven. Aan het stuur leek geen mens, maar een hond te zitten.

Schijnbaar comfortabel en mogelijk zelfs met glimlachje. Havino, een bruine jachthond, lijkt van zijn moment achter het stuur van een grijze Skoda te genieten.

Maar de pret kon niet blijven duren: Havino - of toch de 31-jarige bestuurder bij wie de hij op de schoot was gesprongen - bleek een te zware voet te hebben en werd geflitst. Niet lang nadat de flitspaal zijn werk had gedaan, kon de bestuurder worden opgepakt.

Volgens de verdachte sprong Havino “plots en onverwacht” op zijn schoot tijdens het rijden, al waren er volgens de beelden waarover de politie beschikt “geen plotse bewegingen” te zien. “We konden onze ogen niet geloven”, schrijft de politie op Facebook. “In plaats van een bestuurder lachte een bruine jachthond prachtig naar onze camera.”

De bestuurder werd intussen beboet, al is niet duidelijk of dat was omdat hij te snel reed of omdat hij een hond had laten “rijden”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER