Ingewijden zijn ervan overtuigd: “Gaat de fusie door, dan heeft Remco Evenepoel maar vijf minuten nodig om contract bij Ineos te tekenen”

Mogen we het intussen een soap noemen? De vermeende fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal - Quick-Step blijft over de tongen gaan. Volgens de Franse sportkrant L’Equipe is het duidelijk: als de fusie gerealiseerd wordt, dan heeft Remco Evenepoel maar vijf minuten nodig om zijn contract bij Ineos-Grenadiers te tekenen.

Guy Van Den Langenbergh / Bron: L’Equipe

De gerenommeerde Franse sportkrant baseert zich daarvoor op getuigenissen van ingewijden die het dossier van heel nabij opvolgen. “Iedereen in het vak weet dat Remco nooit voor Plugge zal rijden”, verzekerden verschillende mensen dicht bij de jonge Belg aan L’Equipe. En dit werd volgens hen ook nog eens bevestigd door een agent die bekend is met de zaak. “Zodra de fusie rond is en Plugges bedrijf de leiding overneemt, zullen alle contracten van Lefeveres renners aflopen. Evenepoel hoeft dan alleen maar zijn contract bij Ineos te ondertekenen. Dat is in vijf minuten geregeld.”

Evenepoel bracht vorige week nog een bezoekje aan Anderlecht.© Isosport

L’Equipe gaat er dus vanuit dat er al een voorcontract bestaat tussen het Britse team en de wereldkampioen tijdrijden. Dat er door het bevestigde vertrek van Primoz Roglic alvast een kopman verdwijnt van de loonlijst van Plugge, zou dus niet de minste impact hebben op de plannen van Evenepoel. Het nieuws dat Amazon mee op de truitjes van het team van Richard Plugge komt, als mogelijke vervanger van Jumbo dat eind 2024 uit het wielerproject stapt, is evenzeer een factor waarvan de volledige impact nog niet duidelijk is. En wat als de fusie er niet komt? Wat dan met Soudal - Quick-Step en hoe gaat het dan verder met Remco Evenepoel binnen de schoot van de Belgische ploeg waarbij hij ook de volgende seizoenen nog onder contract ligt? Het zijn vragen waar iedereen eerstdaags antwoorden hoopt op te vinden. Patrick Lefevere kondigde alvast in uw krant aan dat er ten laatste maandag duidelijk moet bestaan over het al dan niet doorgaan van de fusie.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer