Minstens 6 doden na brand in Spaanse nachtclub.

Dodentol brand in Spaanse nachtclubs loopt op tot 13, nog feestvierders vermist

Bij een brand in drie aanpalende nachtclubs in de Spaanse stad Murcia zijn nu al zeker dertien mensen om het leven gekomen, zo melden de lokale autoriteiten. Gevreesd wordt dat de dodentol nog zal oplopen.

mtm

De brand brak zondagochtend rond 6 uur uit in de populaire nachtclub Teatre, in de wijk Las Atalayas. Het vuur verspreidde zich vervolgens naar de aanpalende nachtclubs Golden en Fonda. In alle drie de clubs was het op dat moment nog erg druk. Volgens Spaanse media zouden alle dodelijke slachtoffers gevallen zijn in Fonda.

Volgens de autoriteiten kan de dodentol nog toenemen. De brand is intussen onder controle, maar de hulpdiensten zijn nog altijd op zoek naar vermisten. Volgens ooggetuigen zouden er zeker nog een aantal personen vermist zijn. Zij zouden allemaal deel uitgemaakt hebben van een groep dat in een van de nachtclubs aanwezig was om een verjaardag te vieren.

Momenteel is ook sprake van vier gewonden, twee vrouwen en twee mannen, tussen de 22 en de 45 jaar. Zij worden behandeld voor het inademen van rook.

De brand zou mogelijk veroorzaakt zijn door een kortsluiting in een van de lampen, melden Spaanse media. De brand zou zich snel hebben verspreid en het dak zou een uur na de aankomst van de brandweer zijn ingestort.

Pas rond 10 uur konden de brandweerlieden de gebouwen betreden. Het gemeentebestuur laat op Twitter weten dat de reddingswerkers nog steeds bezig zijn met het blussen van de brand. Het betuigde ook zijn “medeleven aan de familie en vrienden”.

Het gemeentebestuur betuigde zijn medeleven aan de familie en vrienden. Burgemeester José Ballesta kondigde drie dagen van rouw aan.

© AP

© EPA-EFE

© EPA-EFE

Al eens brand in 2009

Het is niet de eerste keer dat het recreatiegebied waarin de drie nachtclubs zich bevinden, getroffen wordt door een brand. Ook op 21 juni 2009 moesten de gebouwen al eens worden ontruimd omdat elektriciteitskabels langs de gevel vuur hadden gevat. Op dat moment waren er ongeveer 50 mensen aanwezig. Niemand raakte toen gewond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer