© © House of Entertainment

Geëmotioneerde Will Tura woont première bij van ‘Christoff zingt Tura’: “Dit koester ik voor altijd”

Zichtbaar ontroerd en in het bijzijn van zijn familie woonde Will Tura (83) de première van ‘Christoff zingt Tura’ bij in een volle Capitole Gent. De zanger-op-rust kreeg een staande ovatie en een parade van zijn eigen hits. Na afloop was Tura onder de indruk. “Dit grenst aan het onwaarschijnlijke.”

Dennis Van Goethem

Het was een verrassing, klonk het vooraf, en nog onder voorbehoud van zijn toestand. Maar net voor aanvang nam Will Tura zaterdagavond wel degelijk plaats op ‘zijn’ première. In goede gezondheid en omringd door zijn familie. Hij groette het volk als vanouds, in de uitverkochte Capitole Gent, en zong vaak mee. Maar zelf op het podium staan, dat liet Tura passeren. De spotlight was voor Christoff, die hij ooit kroonde tot zijn opvolger.

LEES OOK. 21 Vlaamse artiesten zorgen voor ultiem eerbetoon aan Will Tura in Sportpaleis, nadat hij carrière moest stoppen door alzheimer

(lees verder onder de foto)

© Carlo Coppejans

Voor Tura was het nog maar zijn tweede publieke verschijning sinds hij bekendmaakte dat hij aan alzheimer lijdt. Begin juli was hij te gast tijdens de laatste voorstelling van Vergeet Barbara, de Studio 100-musical rond zijn oeuvre. Midden september kondigde hij een huldeconcert aan in het Sportpaleis, met 21 artiesten. Maar de plannen voor ‘Christoff zingt Tura’ lagen al langer vast.

“Ik ben blij dat Will, nog voor hij stopte met optreden, ons de goedkeuring gaf om zijn muziek opnieuw naar het grote publiek te brengen”, zegt Christoff, die er eind december ook bij is in het Sportpaleis. “Ik ben al jaren fan, dat weet iedereen. En naast onze samenwerking blijft het een eer om al die liedjes te mogen zingen.”

Emotioneel

In de set staken naast onvermijdelijke hits als Hoop doet leven, Eenzaam zonder jou, Ik mis je zo en Het kan niet zijn ook enkele speciale nummers. Een aangepaste versie van Winter, een medley van Tura-hits en Dankjewel Will, een lied dat John Terra en Jo met de Banjo op vraag van Christoff schreven als eerbetoon. “Dit was de eerste keer dat ik het zong en het gaf me meteen kippenvel”, zegt Christoff. “Ik kijk al uit naar dit moment op de komende concerten.”

LEES OOK. Dochter van Will Tura over ultiem eerbetoon aan haar vader: “Het is ontstaan als grap, hij lachte het weg”

(lees verder onder de foto)

© Carlo Coppejans

Tura zelf reageerde emotioneel en kreeg een staande ovatie. Backstage kwam het tot een korte ontmoeting tussen de twee zangers. “Nog voor ik hem kon bedanken voor zijn aanwezigheid kreeg ik van Will al complimenten voor de avond”, aldus Christoff. “Hij had ervan genoten.” Tura zelf reageerde kort. “Christoff blijft mijn vriend voor de volgende 50 jaar. Wat hij hier heeft gedaan, koester ik voor altijd. Dit grenst aan het onwaarschijnlijke.”

(lees verder onder de foto)

© Carlo Coppejans

‘Christoff zingt Tura’ trekt nog naar Hasselt, Brugge en Antwerpen. Data en info via www.christoff.be. Op 29 december brengen 21 artiesten hulde tijdens ‘Will Tura nodigt uit’ in het Sportpaleis. Dat concert is uitverkocht.

LEES OOK. PORTRET. De carrière van Will Tura, een van Vlaanderens meest populaire artiesten, in tien muzikale mijlpalen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER