© Politie LRH

Politie LRH vat chauffeur na achtervolging: man test positief op alcohol en drugs

Hasselt/Halen/Zonhoven -

De politie LRH heeft vrijdag- en zaterdagnacht controleacties gedaan. Daarbij werden 26 positieve alcohol- of speekseltests afgenomen. Een bestuurder die de controle probeerde te ontvluchten, werd na een achtervolging gepakt en bleek onder invloed van alcohol en drugs.

In de nacht van vrijdag op zaterdag controleerde de politie in de Zwanenstraat en op de Boddenveldweg in Zonhoven en op de Luikersteenweg in Hasselt. 293 bestuurders werden gecontroleerd, 12 bleken onder invloed van alcohol. Drie chauffeurs testten positief op drugs. Ze verloren allemaal tijdelijk hun rijbewijs.

Op de Luikersteenweg zat een bestuurder met een voorlopig rijbewijs achter het stuur van een lichte vrachtauto op een tijdstip wanneer hij niet mocht rijden. In de laadruimte van het voertuig werden nog twee jongeren gevonden. De politie stelde de nodige pv’s op. Een andere bestuurder maakte rechtsomkeer toen hij de controle opmerkten. Hij vluchtte met hoge snelheid weg, negeerde een rood verkeerslicht en draaide de snelweg op richting Luik. Uiteindelijk kon de politie hem onderscheppen. De man testte positief op alcohol én drugs in het verkeer en moest zijn rijbewijs voor 15 dagen afgeven. Hij kreeg ook de nodige pv’s.

Zaterdagnacht

In de nacht van zaterdag op zondag deed de politie verkeersacties op de Kuringersteenweg in Hasselt en op de Staatsbaan en de Loksbergenstraat in Halen. Van de 291 gecontroleerde bestuurders waren 10 onder invloed van alcohol en 1 onder invloed van drugs. Hun rijbewijzen werden ingetrokken.

Op de Kuringersteenweg bleek één dronken chauffeur ook geen rijbewijs te hebben. Het voertuig werd getakeld en de politie stelde de nodige pv’s op. Er werden zaterdagnacht ook 7 onmiddellijke inningen en 6 pv’s opgesteld voor onder meer drugsbezit, rijden zonder rijbewijs, vervallen keuringen en het niet-dragen van de gordel. siol

© Politie LRH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer