© Shutterstock

Jack (10) maakt aandoenlijke opsporingsaffiche voor verloren legomannetje

De tienjarige Jack was er het hart van in: het Britse jongetje was zijn favoriete legomannetje verloren en dacht dat hij hem voor altijd kwijt was. Toen maakte hij zelf een opsporingsaffiche en schoot heel het dorp te hulp.

mtm
Bron: The Mail, Washington Post

Afgelopen zomer was Jack Steel uit Ulverston met zijn ouders naar het Legoland Discovery Centre in Manchester geweest. Daar had hij een legomannetje gemaakt dat hij naar zichzelf gemodelleerd had. Sindsdien nam hij ‘Kleine Jack’ overal mee naartoe. “Hij leek heel erg op mij.”

Op 14 september had hij het figuurtje in zijn boekentas gestopt, zodat hij het na schooltijd aan oma kon laten zien. Wat Jack niet doorhad, was dat het speelgoedje ergens onderweg tijdens zijn ochtendwandeling naar school uit zijn boekentas geglipt moet zijn. Hij had de rits niet helemaal gesloten.

Toen hij het verlies ontdekte, was hij diepbedroefd. Zeker nadat hij samen met zijn moeder nog eens tevergeefs het schooltraject had afgelegd op zoek naar ‘Kleine Jack’. “Ik was echt verdrietig en kon alleen maar denken aan hoe ik hem ooit terug zou kunnen krijgen.”

En toen kwam hij op het idee: hij zou een opsporingsaffiche voor ‘Kleine Jack’ maken. Hij nam zijn kleurpotloden erbij en maakte een uitgebreide tekening van het legomannetje, daarbij alle onderdelen - tot zelfs de wenkbrauwen toe - te labelen. “Lichtbruine kuif met passende wenkbrauwen”, schreef hij onder meer. En nog: “Hawaïaans shirt (blauw met palmbomen) en een oranje streep aan de onderkant. Plus donkergroene broek.” Onderaan de tekening voegde hij nog één ding toe: “Hij is echt heel speciaal voor mij.”

Jack was zelfs zo verknocht aan zijn eigen miniversie dat hij een beloning uitloofde. De vinder zou 2 Britse pond, ofwel 2,3 euro, krijgen. Jacks moeder Lorna Walker deelde de affiche vervolgens op Facebook. “Als iemand dit legomannetje vindt, stuur me dan alstublieft een bericht. Jack is er kapot van dat hij hem is kwijtgespeeld.”

Het bericht werd al snel tientallen keren gedeeld, maar toch had Walker er maar weinig hoop op dat het figuurtje ooit gevonden zou worden. Toen wist ze echter nog niet dat zowat het hele dorp, 11.000 inwoners sterk, al snel mee zou helpen zoeken.

Uiteindelijk was het een meisje dat een paar jaar ouder is dan Jack maar vroeger nog op dezelfde school zat, dat dé ontdekking deed. Tijdens een wandeling vond ze het figuurtje en toonde het aan haar moeder, die later die avond op het Facebook-bericht van Walker stuitte.

De vinder kreeg uiteindelijk geen 2 pond, maar wel een doosje chocolaatjes. En Jack, die is dolgelukkig. “En nu ga ik ervoor zorgen dat ik hem nooit meer opnieuw kwijtraak.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer