© Jan Van der Perre

Groen wil opnieuw een klacht indienen bij gouverneur over “vermarkting” Antwerpse zorgsector

Groen kondigt vrijdag aan opnieuw een klacht te zullen indienen bij Antwerps gouverneur Cathy Berx tegen de toewijzing van de uitbating van het Antwerpse daklozencentrum De Vaart aan het bedrijf G4S.

De OCMW-raad keurde die toewijzing donderdagavond goed ondanks hevig protest van Groen, sp.a en PVDA, die de raadszitting verlieten nog voor de stemming. “G4S heeft gelogen over een onbestaand partnerschap met Impuls, een Nederlands bureau gespecialiseerd in de begeleiding van dak- en thuislozen”, herhalen Groen-raadsleden Dirk Avonts en Ikrame Kastit de kritiek die de linkse oppositiepartijen de voorbije dagen al geuit hadden.

Volgens Groen had de toewijzing niet mogen gebeuren, omdat het partnerschap van G4S en Impuls “de belangrijkste reden” was om voor G4S te kiezen, een keuze die de partij “gebaseerd op leugens en ontransparante procedures” noemt. “Steeds meer wordt duidelijk dat niets N-VA tegenhoudt in haar drang om de zorgsector te commercialiseren”, klinkt het nog. “Zelfs leugens en gesjoemel niet.”

Dat de meerderheid in de Antwerpse OCMW-raad De Vaart voor de tweede keer op korte tijd toekent aan G4S, nadat de eerste toewijzing na een klacht bij de gouverneur moest worden ingetrokken, omdat er een probleem was met de gevolgde procedure, heeft volgens Groen ook tot gevolg dat er een vertrouwensbreuk is tussen stad en OCMW enerzijds en het middenveld anderzijds. De partij vreest dat de situatie ten koste zal gaan van de hulpbehoevenden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER