© AP

VIDEO. Simone Biles pakt uit met nieuw element op WK Turnen in Antwerpen en zet zichzelf weer helemaal op de kaart

Simone Biles heeft de Verenigde Staten zondag naar een voorlopige eerste plaats geleid in de landenkwalificatie op het WK turnen in Antwerpen. De 26-jarige Biles gaat na twee van tien subdivisies met 58,865 punten allround ook individueel aan de leiding.

Bron: BELGA

Met die score hielp Biles haar land aan 171,395 punten. De Amerikanen doen daarmee ruim beter dan Italië (162,230) en Nederland (161,197). De Belgen komen maandagvoormiddag in actie. Ze doen dat zonder boegbeelden Nina Derwael (schouderblessure) en Lisa Vaelen (klierkoorts),.Het Belgische team bestaat  uit Maellyse Brassart, Fien Enghels, Jutta Verkest, Erika Pinxten en Yléa Tollet.

Viervoudige olympisch- en negentienvoudig wereldkampioene Biles is voorlopig ook eerste op de sprong (14,949), de vloer (14,633) en de balk (14,566). Op de sprong pakte ze uit met een nieuw element: een yurchenko met dubbele hoeksalto. Ze is tot nu de enige vrouw die die sprong met een moeilijkheidsgraad van 6,4 punten kan uitvoeren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tien jaar geleden maakte Biles haar WK-debuut  in Antwerpen. Nu keert ze er terug op het internationale podium nadat ze na de Olympische Spelen van Tokio afstand nam van het turnen om te werken aan haar mentale gezondheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer