© Isosport

Club-spelers leggen vinger op de wonde, maar maken zich weinig zorgen: “Het is zaak om een wedstrijd af te maken”

Eén match op zes gewonnen: het zijn cijfers waar ze bij Club Brugge niet gelukkig van worden. Maar of blauw-zwart zich nu écht zorgen moet gaan maken? Dat vinden Hans Vanaken en Simon Mignolet ook weer niet. “Moesten we nu niets creëren en slecht voetbal brengen...”

Junior Verbeeke

Ze stonden er beteuterd bij in de mixed zone, de Limburgers van Club Brugge. Vanaken en Mignolet mochten het komen uitleggen na een nieuwe gelijkspel. “Dat zorgt voor frustratie”, aldus Mignolet. “Maar we begonnen ook weer niet goed aan de wedstrijd. STVV kreeg te veel ruimte en ze hebben daar nu eenmaal kwaliteiten. Tijdens de rust hebben we tactisch geschakeld en ging het beter. Dat was dan weer positief.”

Gedaan

Het resultaat was dat niet, weet ook Vanaken. “Als je niet kan winnen, heb je problemen om een match over de streep te trekken”, zegt de kapitein. “Ik zei het nog op het veld: als we hier gewoon de 2-0 maken, is de wedstrijd gedaan. Daar zijn we ook voor gegaan. Maar dan valt er een afgeweken bal voorbij Simon, een lucky goal. Want buiten dat schot hebben ze na de rust eigenlijk niets meer gecreëerd.”

Ook Mignolet vond de wijze waarop het tegendoelpunt viel zuur, maar vindt ook dat Club dat over zichzelf afriep. “Als je zo’n goal pakt, wil dat zeggen dat je de match niet voldoende controleert”, aldus de doelman. “Nochtans kwamen we goed uit de kleedkamer en begon die tweede helft positief. Die 1-1 was een ongelukkig moment, maar zo’n zaken gebeuren.”

Bijstellen 

Zorgen maakt Vanaken zich evenwel niet. “Of we moeten bijstellen? Dat doen we na elke wedstrijd”, zegt hij. “Maar moesten we nu niets creëren en slecht voetbal brengen... Dat is ook niet het geval. Maar het is zaak om een wedstrijd af te maken. We hebben daar kansen genoeg voor gehad.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer