“Vannacht wordt het wisselend bewolkt en vergroot de kans op een lokale bui”

Vandaag liep de temperatuur in Limburg op naar maxima tussen 26 en 27°C. Nooit eerder werd het op 2 oktober zó warm.

Vannacht wordt het wisselend bewolkt en vergroot de kans op een lokale bui. De meeste buien zullen echter nog ten noorden van Limburg passeren.

Het wordt niet kouder dan een graad of 18, en deze temperatuur wordt reeds vóór middernacht bereikt. Na middernacht loopt het kwik zelfs weer even op naar 21 a 22°C.

Rond zonsopkomst zal het een graad of 20 zijn.

Dinsdag komen we echter vrij snel in koelere luchtmassa’s terecht. De maxima worden dus ‘s ochtends reeds bereikt. In de loop van de namiddag zullen er een aantal buien van west naar oost over Limburg trekken. Enkele donderslagen zijn daarbij niet uitgesloten maar de buien zullen pas boven Duitsland op hun sterkst worden. Tijdens de passage zakt de temperatuur naar een graad of 14.

Vanaf de late namiddag wordt het op de meeste plaatsen in Limburg droog. Een lokale bui blijft nog wel tot rond middernacht tot de mogelijkheden behoren.

Er komt een matige tot vrij krachtige westenwind te staan. Er zijn geregeld rukwinden tot zo’n 50 km/u mogelijk. In de buurt van een goed ontwikkelde bui kan dat lokaal zelfs eens 65 km/u worden.

In de nacht naar woensdag krijgen we breder wordende opklaringen. Het wordt daardoor frisjes met minima rond 9°C.

De wind gaat dan ook weer grotendeels aan banden.

Bekijk hier het weer van de komende dagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer