© Play4

Van de stoere gast met een mogelijk sexy hobby tot de vrouw die 27.000 keer gevraagd werd: dit zijn de kandidaten van ‘De Slimste Mens ter Wereld’

Wie geeft straks de concurrentie een doodsteek en krijgt de woorden ’t is gebeurd te horen? ‘De Slimste Mens ter Wereld’ ontvouwt zich dit jaar als een Cluedo-spel waarin 34 kandidaten jagen op de titel. Hoofdspeurder Erik Van Looy (61) stelt zijn spelers voor.

Dennis Van Goethem en Arno Van Hout

Alex Agnew (50)

Stand-upcomedian

“Ik probeer Alex al bijna tien jaar te overtuigen. Elk jaar gingen we eten, in steeds chiquere restaurants. Hij had schrik dat hij te weinig wist en kan niet tegen zijn verlies. Maar nu hij 50 is, kan het hem niet meer schelen.”

© Play4

Ahlaam Teghadouini (26)

Actrice

“Ahlaam speelde mee in Grond en Roomies. Samen met Remco Evenepoel is ze ook ambassadeur van Brussel. Voor de rest hebben ze niks met elkaar te maken, maar Remco en Ahlaam, dat klinkt wel goed samen, vind ik.”

© Play4

Aimé Claeys (27)

Acteur

“Aimé is een stoere gast. Hij was fantastisch als rijkswachter in 1985 en als brandweerman in Onder Vuur. Hij heeft ook een hobby: snooker. Ik weet niet of dat nu een sexy hobby is, maar in ieder geval is hij zelf heel sexy. En slim.”

© Play4

An Janssens (46)

Gevangenisdirecteur

“Werkelijk alle beroepen zijn al aan bod gekomen in De Slimste Mens, behalve gevangenisdirecteur. An was te zien in Recht Naar De Gevangenis en is een bijzondere dame: haar eerste spreekbeurt in de lagere school ging over seriemoordenaars.”

© Play4

Annelien Coorevits (36)

Presentatrice en ex-Miss België

“Een sympathieke dame, maar zelf zegt ze dat ze geen quizzer is. Vandaar dat ik haar 27.000 keer heb moeten vragen om mee te doen. In Over De Oceaan was ze de hele tijd zeeziek, dus ik ben benieuwd wat dat gaat zijn in onze bootjes.”

© Play4

Annelies Verlinden (45)

Minister van Binnenlandse Zaken

“Ze heeft lang getwijfeld over haar deelname aan Viva La Feta, en het was ook geen sinecure om de minister te overtuigen voor De Slimste Mens. Maar de aanhouder wint. Eerder dit jaar ontmoette ze trouwens paus Franciscus.”

© Play4

Average Rob (31)

YouTuber

“Zijn echte naam is Robert Van Impe, maar Average Rob, ik snap het wel. ‘Gemiddelde Rob’ klinkt bescheiden en zo is hij ook. Maar hij kan heel veel. Een jaar geleden besliste hij om een Iron Man te doen, en het is hem gewoon gelukt.”

© Play4

Bart Peeters (63)

Presentator en zanger

“Sommige mensen kunnen alles, maar Bart kan nog meer. Hij deed al eens mee en was toen zeer goed. Hij weet ook veel. Bart is wel 63 en dus de oudste speler dit jaar. Maar als je zo jong van geest bent, doet de leeftijd er niet toe.”

© Play4

Charlie Dewulf (29)

Regisseur/scenarist

“In Celebrity Masterchef bakte Charlie er niet veel van, maar die is wel stijlvol. Wat verrassend is, want Charlie komt uit Menen en dat is verkozen tot de marginaalste gemeente van het land. Maar Charlie is vast en zeker niet marginaal.”

© Play4

Charlotte Adigéry (33)

Zangeres

“Charlotte is een wereldvedette. Dat die nog wil meedoen aan De Slimste Mens maakt me heel blij. Ze heeft gezegd dat haar outfit iedereen met verstomming zal slaan. Ik ben benieuwd en hoop dat het matcht met mijn blauw kostuum.”

© Play4

Charlotte De Bruyne (33)

Actrice

“Ze heeft in de film Flying Home nog gezoend met Jamie Dornan, die Mr. Grey speelt in Fifty Shades of Grey. Straf toch. Charlotte is een warme, toffe dame en ik laat me vertellen dat haar papa een heel goede quizzer is. Ik hoop dat ze op hem lijkt.”

© Play4

Comfort Achuo (32)

De Mol 2023 en gynaecologe

“Comfort kennen we uit De Mol. Ze was de Mol in Arizona en liet daar een tattoo van een cactus zetten. Heel benieuwd waar ze nu mijn hoofd gaat zetten. Ze is gynaecoloog, dus dat helpt als er plots water breekt in de studio.”

© Play4

Dominique Van Malder (47)

Acteur en presentator

“Dominique – of Dompi voor de vrienden – maakte Radio Gaga, speelt in de taboedoorbrekende reeks De Club en deelde in Patiënt Dompi hoe hij een maagring liet plaatsen. Een vat vol levenservaring, dus de ideale kandidaat.”

© Play4

Elisabeth Lucie Baeten (32)

Schrijver, scenarist en actrice

“Iemand met veel namen en veel talent. Ze maakte de reeks De Laatste Dag en schrijft ook boeken. Blijkbaar is ze op haar best tussen acht en elf ’s ochtends. Dat wordt een uitdaging, want De Slimste Mens wordt opgenomen tussen acht en elf ’s avonds.”

© Play4

Erik de Jong (62)

Zanger

“Wat ben ik vereerd dat Spinvis meedoet. Hoe kan iemand zo poëtisch en muzikaal getalenteerd zijn? Hij komt uit Nederland, dat is altijd spannend. En hij kijkt uit naar de doe-vragen. Die zijn er niet meer zo veel, maar we zorgen ervoor.”

© Play4

Fien Germijns (28)

Radio- en televisiepresentatrice

“Fien is quizmaster in Switch, dus ik verwacht veel. Zijzelf ook: ze laat haar zus haar outfits maken en ze heeft er alvast zes besteld. Eén nadeel: ’s ochtends staat ze om drie uur op en ’s avonds moet ze bij ons quizzen. Wanneer gaat die slapen?”

© Play4

Gert Verheyen (53)

Ex-voetballer en analist

“Ik had Gert al een paar keer gevraagd. Geweldige voetballer, heel slimme man. Nu zei hij plots ‘ja’, want na Over De Oceaan besliste hij om niet meer zo vaak ‘neen’ te zeggen tegen dingen. En als ex-voetballer heeft hij sowieso tijd genoeg.”

© Play4

Guga Baúl (37)

Stemmenimitator, komiek en acteur

“Guga deed ooit mee als last-minute invaller. Nu weet hij al lang dat hij meedoet, dus hij is voorbereid. Hij is wel bang van de jury, want Tine Embrechts zit erin. En omdat hij zo groot is, vreest hij dat onze zetels te krap gaan zijn.”

© Play4

Gustaph (43)

Zanger

“Benieuwd welke antwoorden hij uit zijn hoed zal toveren. Hij deed het zeer goed op het Eurovisiesongfestival. Daar was hij zevende. Bij ons is de zevende plek niet goed, maar als je het Songfestival aankunt, dan zeker ook De Slimste Mens. ”

© Play4

Jacotte Brokken (30)

Weervrouw

“Jacotte is heel slim. Ze schreef haar thesis over mesoporeus titanium. What the fuck is dat, man? Ze weet ook veel over Japan. Je mag haar alles vragen over sushi, sashimi en sumoworstelen. En ook over het weer.”

© Play4

Jade Mintjens (24)

Stand-upcomedian

“24 jaar en al zo veel gedaan. Ze stond in de finale van de Comedy Cup, doet mee in De Ideale Wereld en de nieuwe quiz van Philippe Geubels. En ze is grote fan van Bart Cannaerts. Hopelijk zit hij eens in de jury. Al moet het dan natuurlijk neutraal verlopen.”

© Play4

Jeroen Leenders (45)

Stand-upcomedian

“Jeroen is nog taxichauffeur geweest, heeft het brevet van helikopterpiloot, maar is vooral een ongelooflijk talentvolle comedian. Het is een mix van comedy, filosofie en anarchie. En anarchie, dat hebben wij graag.”

© Play4

Joost Klein (25)

YouTuber en zanger

“Joost is een fenomeen. Hij wil meedoen aan het Songfestival. Liefst voor Nederland, maar als dat niet lukt, dan trouwt hij met iemand in België en vertegenwoordigt hij ons land. Mocht ik toevallig single zijn, Joost, dan kunnen we zien.”

© Play4

K1D (32)

Rapper

“K1D is een rapper en kijkt nooit tv, zegt hij, behalve naar De Slimste Mens. Hij hoopte al jaren dat we hem zouden bellen. Hij woont trouwens boven een Domino’s-pizzazaak, maar is er nog nooit pizza’s gaan halen. Dat is toch karakter hebben.”

© Play4

Kelly Claessens (41)

Interieurarchitect

“We kennen haar van Blind Gekocht en ze is blij om mee te doen aan De Slimste Mens. Wij ook, zolang ze niet te veel opmerkingen maakt over ons interieur. Kelly is wel bang om te zingen. Maar dat gebeurt hier nooit. Bijna nooit. Echt.”

© Play4

Laura De Geest (29)

Actrice

“Een zeer goede actrice die te zien is in Roomies, net als haar tegenspeelster Ahlaam Teghadouini die later in het seizoen meedoet. Laura is ook een sterke quizzer en kent als fan van De Slimste Mens het spel door en door.”

© Play4

Manu Van Acker (24)

Radiopresentator

“Manu komt uit Oostende, een van mijn lievelingssteden. En hij is heel gastvrij. Hij nodigt vaak mensen uit voor brunches. Maar mij nog niet. Dus Manu, voor jou zal er geen eten zijn in de loge. Tenzij je mij eens uitnodigt.”

© Play4

Maureen Vanherberghen (35)

Presentatrice, zangeres en actrice

“Een prachtige dame, en een van de helden in de Ketnet-serie Helden. Er was wel een incident op het Gala van de Gouden K’s, waar ze per ongeluk haar haar in brand stak. Gelukkig is onze studio verzekerd tegen brand.”

© Play4

Nathalie Meskens (41)

Presentatrice, actrice en zangeres

“Tien jaar geleden zat Nathalie in de jury, maar deelnemen vond ze niks voor haar. Tot VTM me belde om Radijsje te zijn in The Masked Singer. Ik zei ‘ja’, op voorwaarde dat Nathalie zou meedoen aan De Slimste Mens. En kijk.”

© Play4

Petra De Sutter (60)

Groen-politica en vicepremier

“Petra is minister, professor en vroeger ook gynaecoloog. Er doen dus twee gynaecologen mee, straf hè? Petra is wel bang voor vragen over de schoenmaat van Kim Kardashian, zegt ze. Maar ik ken die ook niet, dus ze hoeft niets te vrezen.”

© Play4

Robin Pront (37)

Regisseur

“In 2012 was Robin een van de vier onbekende Vlamingen die mochten meedoen. En vandaag is hij beroemd als regisseur van D’Ardennen en Zillion. Hij wil nu beter doen dan twee deelnames. We zijn vrienden, maar ik ga streng zijn.”

© Play4

Soundos El Ahmadi (41)

Actrice, presentatrice en stand-upcomedian

“Soundos is een Nederlandse en heel erg all over the place. Lawaaierig, dus. Ze omschrijft zichzelf als ‘you love me or you hate me’. En ze neemt enkel haar beste vriendin mee, want die doet haar make-up. Dat mag ze bij mij ook doen.”

© Play4

Toby Alderweireld (34)

Voetballer

“Ik ben zo blij. Toby Alderweireld, toekomstig winnaar van de Gouden Schoen. Kampioenenmaker van ‘den Antwerp’ en mijn idool. Ik ga starstruck zijn. Ik moet wel oppassen dat ik niet al zijn antwoorden vanzelf goedkeur.”

© Play4

Vincent Voeten (35)

Politie-inspecteur en stand-upcomedian

“Hij is zeer grappig, maar heeft snoeiharde humor. Hij komt ermee weg omdat hij zo’n lieve gast is. En een politie-inspecteur. Vincent is van nature geen quizzer, maar hij is samen met een advocate. Misschien valt daar iets mee te regelen.”

© Play4

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER