Bisschop Johan Bonny tijdens een persconferentie eind vorige maand.
Volledig scherm
PREMIUM
Bisschop Johan Bonny tijdens een persconferentie eind vorige maand. © BELGA

COLUMN. Er is geen behoefte aan politiek geraas over kindermisbruik in de katholieke kerk, maar wel aan antwoorden

De getuigenissen over misbruik binnen de kerk in het VRT-programma ‘Godvergeten’ kwamen in Vlaanderen aan als een mokerslag. Alsof van Mechelen tot Rome de klokken hun verontwaardiging lieten horen over wat zich in hun schaduw afgespeeld heeft. Blijkbaar moeten we op de huid van het slachtoffer zitten, alvorens doordringt wat al zolang bekend is.

16 reacties

  • Tom Belmans

    7 maanden geleden
    Er is zeker wel behoefte aan politiek geraas! En zeker nu de soep nog heet is, want de politiek wil knijpen waar het pijn doet, in de portemonnee.
  • Guy Soetewey

    7 maanden geleden
    Beste er is inderdaad geen behoefte aan politiek geruis wel aan politieke durf om pedofielen met een kruisje zeer zwaar te straffen en hun voorgoed uit de maatschappij te halen ook al is hun opperhoofd in Rome niet akkoord.
  • Ugo De Maeyer

    7 maanden geleden
    De kerk moet mensen die bij hen werken als gewijden of als leken en verdacht worden van enig misdrijf aangeven bij de politie en niet doen alsof ze niet onder die regels vallen en hun eigen regeltjes toepassen zoals een van pedofilie verdachtte priester verplaatsen naar een andere parachie . . . waar ze dan onbehandeld en niet gevolgd opnieuw in't zelfde vervallen. De politiek moet sexuele misdrijven tegen minderjarigen en met uitbreiding tegen iedereen niet verjaarbaar maken.
  • Hilde Leysen

    7 maanden geleden
    Er zitten er in de gevangenis alleen al vor het bekijken van kindermisbruik, deze “heren” die de kinderen daadwerkelijk misbruikten lopen vrij rond. Begrijpe wie kan !
  • Daniel Den Denker

    7 maanden geleden
    De meeste politieke problemen hebben problemen of te maken met schandalen en daarom is er nu zoveel aandacht voor een probleem dat reeds 10 jaar geleden moest opgelost zijn. Wat hebben die heren gedurende al die tijd gedaan. Het is natuurlijk een feit dat de heren politiekers totaal mensvreemd zijn