Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

IN KAART. Vlaamse rusthuizen op één jaar tijd bijna 200 euro per maand duurder: hier vindt u het duurste én goedkoopste rusthuis van uw gemeente

In de Vlaamse rusthuizen moesten bejaarden afgelopen jaar de grootste prijsstijging in tijden slikken. Er kwam er bijna 10 procent bij, of gemiddeld 193,45 euro per maand. Zo stijgt de gemiddelde prijs voor een kamer voor het eerst boven 2.000 euro. Blijft de kloof tussen privérusthuizen en de non-profitsector even groot? En wat kost het duurste en goedkoopste rusthuis in uw gemeente? Wij lijsten het op.

107 reacties

  • paul tielens

    7 maanden geleden
    paul tielens het is ongelooflijk dat ze onze ouderen zo kunnen uitpersen (de graaiers) en dat die ouderen Belgie hebben opgebouwd tot wat het nu is , niet te geloven en dat in 2023 ,,ongelooflijk man.
  • Eugeen Engels

    7 maanden geleden
    Leonarda, ik wou juist hetzelfde naar voor brengen. Mijn zwaar invalide echtgenote verblijft al 13 jaar in een WZC. Alle lof voor de onderbezette laagbetaalde zorgverlening. (Voeding een 5€ /dag zijn ook de kosten niet!) De overheid betaald er volgens hun handicap aan de zorginstellingen duizenden euro's per maand bovenop. Van VZW's kan men hier niet meer spreken. Ik zou ook graag zo een gedetailleerde boekhouding eens willen inkijken. Gans je leven alles over de balk gesmeten, alles gratis!
  • aysel savkin

    7 maanden geleden
    Voor iedereen natuurlijk persoonlijk maar als mijn moeder zelfstandig niks Meer kan zal ik haar zeker in mijn huis nemen en verzorgen zoals mijn moeder ook voor mij er was vanaf de geboorte en ze mag haar pensioen lekker zelf houden en doen wat ze ermee wil en nee ik ben niet rijk maar het is toch je moeder ik zou dat niet kunnen haar zo achter laten.
  • Leonarda Van Opbroecke

    7 maanden geleden
    De boekhouding van alle rusthuizen, ziekenhuizen, organisaties kinderopvang, enz, enz grondig onderzoeken en nagaan aan welke vingers en onkundige administratie het geld blijft plakken. Dat mag tevens gebeuren in alle openbare instellingen van staatsbedrijven tot de intercommunales. Ze roepen hier graag over Oost-Bloklanden en hun oligarchen maar hier is het geen grimmel beter.
  • Karina Winkelmans

    7 maanden geleden
    Als je aan kinderen begint, weet je wat dit gaat kosten en wat de zorgen gaan zijn (met een paar uitzonderingen). Maar als kind heb je zelf nooit beslist geboren te worden en al zeker niet om later financieel en emotioneel en zakelijk te moeten zorgen voor je ouders. Heel het systeem is fout. Laat zorg voor ouderen gratis of toch op z´n minst betaalbaar zijn, ze hebben er heel hun leven voor gewerkt en hun kind(eren) moeten nóg langer werken voor ze iets of wat zelf kunnen genieten!