BELGA / rv
Volledig scherm
© BELGA / rv

Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) wil rusthuisprijs trager laten stijgen, Groen pleit voor plafond op kosten: “Dit kan zo niet verder”

UPDATEVlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) wil dat de prijzen van de rusthuizen de gezondheidsindex volgen in plaats van de consumptieprijsindex. Dat zei ze maandag op Radio 1. “De onderhandelingen daarover lopen met de koepels en de ouderenverenigingen. Ik hoop daar binnen enkele weken een principiële beslissing over te nemen in de regering”, aldus de minister. Ook oppositiepartijen Groen en Vooruit willen iets doen aan de stijgende prijzen. “Het is de taak van de regering om te zorgen voor mensen, niet voor winsten.”

61 reacties

  • Jan Van de Velde

    7 maanden geleden
    De klagers zien niet in dat - als er meer dan één partij nodig is om een regering te vormen - ieders instemming nodig is om tot een regeerakkoord te geraken en dat is - wegens de bekende onderlinge tegenstellingen - enkel mogelijk door wederzijdse toegevingen op eigen programmapunten. Het regeerakkoord gaat uiteindelijk altijd over de onwrikbare verdeling van de bestedingen. Dit akkoord belet niet dat er bij de uitvoering van het akkoord nieuwe betwistingen rijzen die de voortgang verlammen.
  • Gino Sinnesael

    7 maanden geleden
    CD&V (en vele andere partijen) beloven de gepensioneerden al meer dan 25 jaar dat ze de 'tijdelijke' extra crisisbelasting van Dehaene uit 1994 - de 'solidariteitsbijdrage' - gaan afschaffen. Maar... nog geen enkele regering deed het. De pensioenBONUS voor bepaalde politici en hoge ambtenaren kwam er wel. Misschien moet de solidariteitsbijdrage vop de 'gewone' pensioentjes dit sponsoren? Traditonele partijen: wanneer komen jullie die belofte van afschaffing na?
  • Chris Hom

    7 maanden geleden
    Het is nochtans onder hun jarenlange beleid dat het zo ver gekomen is maw ze geven hun onkundig bestuur toe !
  • Cris Verwilligen

    7 maanden geleden
    Wel François, je hebt gelijk. Basisvoorzieningen zouden eigenlijk gratis moeten zijn of hoogstens je pensioen, dus een maximumbedrag maar zeker geen winstgevende bedrijven. Dat is de grote fout: een ziekenhuis is een non-profit en in se een publieke dienst. Een management voeren zoals een bedrijf is niet juist en dat doen ze toch. En hoe te betalen? Wij betalen er nu ook al voor! Dus de middelen zijn er.
  • walther truyens

    7 maanden geleden
    Er komen verkiezingen , ze worden wakker , veel beloven weinig geven doet de zotten in vreugde leven.