© AP

Opnieuw drama voor Vandoorne: vijftien (!) plaatsen gridstraf voor race

Na een hoopgevende testsessie in Bahrein keken ze bij McLaren-Honda waarschijnlijk met volle moed naar het raceweekend in Rusland, maar al na één trainingssessie sloeg het noodlot opnieuw toe bij de Britse renstal. Stoffel Vandoorne is daar opnieuw het slachtoffer van. Onze landgenoot moest enkele motoronderdelen laten vervangen en krijgt zo een gridstraf van maar liefst vijftien plaatsen voor de race zondag.

svar

De eerste vrije training in Sochi leek aanvankelijk vrij goed te verlopen voor Vandoorne. De West-Vlaming kon 19 rondjes rijden en klokte de 17de tijd op het Russische circuit, maar vlak voor het einde van de sessie moest hij zijn McLaren toch opnieuw naar binnen rijden met motorproblemen. Uit voorzorg zijn twee motoronderdelen, meer bepaald de MGU-H en de turbo, vervangen. Voor Vandoorne is het het vijfde exemplaar van elk onderdeel, en aangezien alle F1-rijders slechts vier stuks van elk motoronderdeel mogen gebruiken tijdens het seizoen, komt hem dat nu dus op een gridstraf te staan.

Door de straf zal Vandoorne vrijwel zeker als laatste moeten vertrekken tijdens de race. De kwalificatie is morgen om 14 uur, de race in Sochi wordt zondag op hetzelfde tijdstip op gang geschoten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer