Nog een laatste ‘Mom, I’m fine’ en dan stopt deze stunter met zijn spectaculaire boodschappen aan zijn moeder

Jonathan Kubben tussen de haaien: “Hey, mams, alles kits!”© IF

Jarenlang trok de Belg Jonathan Kubben de wereld rond om vanop de gekste locaties foto’s voor zijn bezorgde moeder te maken. Met telkens dezelfde boodschap: “Mom, I’m fine”. Nu werkt hij aan nog één straffe stunt als orgelpunt: zijn moeder een boodschap sturen vanuit de ruimte.

Kristof Simoens

Wanneer we hem aan de lijn krijgen, zit de 34-jarige Belg met Mexicaanse roots in Parijs. De globetrotter haalde sinds zijn eerste reis in 2016 geregeld de wereldpers met zijn vaak hilarische foto’s vanuit intussen alles samen een kleine tachtig landen. Steevast bracht hij daarbij een wit bord in beeld met de boodschap “Mom, I’m fine”. Daarmee wist hij ruim 584.000 volgers te entertainen op zijn Instagrampagina @jonathankubben, samen goed voor circa 100 miljoen views.

Bij een vulkaankrater in Indonesië, met gasmasker wegens de zwavelpluim.© IF

Stunt als hoogtepunt

Maar nu wordt het stilaan tijd om een orgelpunt te plaatsen, zo vindt Jonathan Kubben. Maar niet zonder mama Imelda Quinonez in Mexico nog een laatste keer te verrassen. “Ik wil de eerste persoon ter wereld zijn die zijn mama een boodschap stuurt vanuit de ruimte”, klinkt het bloedernstig.

Jonathan woont in Brussel, dus kwam ook het Atomium in beeld.© IF

Niet dat Jonathan aan een astronautenopleiding begonnen is. “Neen, na contacten met de Europese ruimtevaartorganisatie ben ik nu in gesprek met een Mexicaanse onderneming die satellieten bouwt, om op eentje daarvan in koeien van letters de intussen bekende boodschap ‘Mom, I’m fine’ aan te brengen. Eerder gebeurde dat al op het Atomium en zelfs op een vliegtuig. Maar op een satelliet, dat zou pas écht een stunt zijn. En dat wordt dan ongetwijfeld de allerlaatste foto in de reeks, want straffer dan dit... Dan zou ik al bijna een boodschap vanop Mars moeten kunnen sturen.”

© IF

Van wereldreiziger tot wereldverbeteraar

“Mom, I’m fine” mag dan al begonnen zijn als een gimmick van een consultant die zijn job opzegde, zijn auto verkocht en zichzelf omturnde tot voltijds wereldreiziger, Jonathan zag al snel in dat hij met zijn geesteskind ook wel dingen kon verbeteren of minstens in beweging krijgen. “Ik startte een kledingcollectie die niet alleen biologisch maar ook fair trade is. En samen met een ngo schaarde ik mij achter de bouw van schooltjes in Mexico, op basis van gerecycleerd plastic. Dankzij Mom, I’m fine kon ik een verschil maken, hoe klein ook.” Het leverde de ‘influencer’ – “wat haat ik dat woord, noem mij liever content creator” – een tv-reeks op over zijn leven (op RTL) en zelfs een bezoek aan levende voetballegende Ronaldo.

Met voetballegende Ronaldo.© IF

En nu? Einde verhaal? “Zeker niet. Aan plannen geen gebrek”, klinkt het enthousiast. “Ik geef workshops, produceer content voor bedrijven als Volvo of Canon en ben momenteel in gesprek met de productiemaatschappij die voor Netflix de tv-serie Narcos maakte. De voorbije vijf jaar heb ik heel veel videomateriaal gedraaid: de levenslessen die ik tijdens mijn journey heb geleerd, zou ik graag willen tonen aan mijn toekomstig kind.” Misschien wel met de boodschap: “Son/daughter, I’m fine.

LEES OOK. Influencer vertelt waarom druk bekeken rondreis met gezin plots stopte: “Ik had al langer een vermoeden”

© IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen