Afrit Noord-Zuid in Hechtel wordt veiliger gemaakt: beperkte hinder richting Peer

Hechtel-Eksel -

Woensdag starten de werken aan de afrit van de Noord-Zuidverbinding richting Peerderbaan in Hechtel. Door de middenberm te versmallen gaat de zichtbaarheid verbeteren. Het verkeer dat richting Peer moet, zal tijdens de werken via de rotonde in Hechtel rechtsomkeer moeten maken.

Voor fietsers wordt het na de werken een stuk veiliger om de afrit voorbij te rijden doordat de middenberm op de afrit Noord-Zuid in Hechtel wordt versmald. Gemotoriseerde voertuigen komende uit Noord-Limburg kunnen zich zo beter opstellen en hebben meer zicht op aankomende fietsers en het verkeer. De haaientanden aan de kruising worden vervangen door een stopstreep. De driekleurige verkeerslichten aan de afrit werden al vervangen door oranje knipperlichten en enkele meters achteruit geplaatst zodat ze de zichtbaarheid aan het kruispunt niet langer hinderen.

Rotonde

De werken aan het kruispunt gaan tot het einde van de week duren. In die tijd zal het drukker zijn op de rotonde aan de Lommelse- en Hasseltsebaan (N715). Voornaamste reden; het verkeer dat richting Peer moet, zal via de rotonde moeten keren om het niet rechtstreeks richting Peer mag draaien. Enkel in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 22 uur ’s avonds en 5 uur ’s ochtends is de afrit volledig afgesloten. Het verkeer op de Noord-Zuidverbinding wordt dan omgeleid via ‘afrit Eksel’. mm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer