Trump geeft producenten van elektrische voertuigen koude rillingen

Onder president Joe Biden was het voor bedrijven die investeren in groene sectoren goed gedijen en werden ze op veel vlakken gestimuleerd. Voormalig president Donald Trump is minder fan van elektrische voertuigen (EV’s). Producenten vrezen dat een herverkiezing van Trump de verdere uitrol van EV’s in gevaar zal brengen.

Waarom is dit belangrijk?

In de Verenigde Staten verloopt de overstap naar elektrisch rijden iets trager dan in Europa. Er wordt van Biden verwacht dat hij de bevolking met de juiste stimulansen warm maakt om over te schakelen. Maar indien Trump in 2024 de verkiezing wint, wordt gevreesd dat hij het roer terug zal omgooien.

In het nieuws: Volgens Trump zal de EV-sector de Amerikaanse autosector vernietigen. Dat meldt CNN.

“Elektrische auto’s zijn te duur” en “elektrische auto’s rijden niet ver genoeg”: twee argumenten van Trump waarom EV’s in Amerika niet van de grond zullen komen. “Al deze auto’s zullen in China gemaakt worden.”

  • De fabrikanten van elektrische voertuigen zitten in lastig vaarwater. Bij een herverkiezing van Joe Biden wacht hen een rooskleurige vier jaar. Bij een herve
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer