Zware avondspits rond Antwerpen na eerder ongeval in Borgerhout

De avondspits van het Waasland naar Antwerpen en op de Antwerpse ring richting Nederland verloopt erg moeizaam. Oorzaak is een botsing in Borgerhout eerder vanmiddag tussen twee vrachtwagens en twee personenauto’s. Tot overmaat van ramp zijn er in de file nog andere aanrijdingen gebeurd.

Het ongeval gebeurde rond 13.30 uur op de Antwerpse ring richting Nederland in Borgerhout, net voor de uitrit naar de E313. 

"Eén bestuurder moest in levensgevaar naar het ziekenhuis worden gebracht. Een tijdlang waren 4 van de 5 rijstroken in Borgerhout dicht maar intussen is de weg daar weer open," zegt Jana Verdegem van de federale politie. De avondspits verloopt echter nog steeds erg moeizaam.

Vanuit Oost-Vlaanderen richting Antwerpen of de Kempen en Nederland ontstonden er zo lange files. De Liefkenshoektunnel was een tijd tolvrij in de richting van Stabroek (Nederland) maar dat is intussen niet meer zo. Dat had overigens ook weinig zin want het verkeer op de R2 naar de Liefkenshoektunnel van Beveren naar Stabroek kwam ook muurvast te zitten.

Door nieuwe incidenten slibde ook de Antwerpse ring richting Gent dicht. Door een ongeval net voor de Kennedytunnel is de wachttijd vanaf Antwerpen-Noord opgelopen tot anderhalf uur.

Weten waar het vast staat op de weg? Op onze verkeerskaart zie je niet alleen in detail de files op de snelwegen maar ook op de kleinere wegen.

Meest gelezen