© Politie Antwerpen

Vijf wagens getakeld van verdachten gelinkt aan het drugsmilieu

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft zaterdag vijf wagens laat takelen tijdens een actie die gericht was op verdachten gelinkt aan het drugsmilieu. De eigenaars hadden voor meer dan 184.000 euro aan openstaande boetes verzameld.

jtp

Het plukteam van de lokale recherche, de verkeerspolitie en de douane sloegen zaterdag de handen in elkaar voor een nieuwe Varuna-actie, gericht op personen of vennootschappen die gekend zijn voor drugsfeiten of feiten die gerelateerd zijn aan drugsfeiten. “De politie liet vijf wagens takelen omdat de eigenaars voor een totaal van 184.144 euro aan openstaande boetes niet meteen konden betalen”, aldus de politie.

“Vijf andere personen gingen wel over tot de onmiddellijke betaling van hun openstaande schuld, goed voor een totaalbedrag van 6.363 euro. De hoogste betaalde geldboete bedroeg ruim 4.200 euro.”

Tijdens de actie stelde de verkeerspolitie ook tal van verkeersinbreuken vast. Zo werd een man die nog nooit een rijbewijs gehaald had vanachter het stuur gehaald. Een andere bestuurder had zijn rijbewijs niet op zak.

Er was ook een lichte vrachtwagen die zwaar overladen was: in plaats van de toegestane 3,5 ton woog hij net geen 8 ton. “De inhoud van het voertuig moest overgeladen worden. Het voertuig moet zich opnieuw aanmelden bij de keuring.” Tot slot stelde de politie ook vast dat vijf wagens fietsers inhaalden in een fietszone. Twee wagens stonden geparkeerd op het voetpad. (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen