Armeense dealer in Truiense stationsbuurt krijgt nieuwe kans van rechter

Sint-Truiden -

Een 45-jarige Armeniër is maandag in Hasselt tot 30 maanden cel met uitstel veroordeeld voor het dealen van drugs. Zijn werkterrein bevond zich in de Truiense stationsbuurt. De man liep al meerdere veroordelingen op, maar heeft zich nu ingeschreven bij Asster in Sint-Truiden om af te kicken.

Geert Houben

Sinds 26 mei zit de veertiger achter de tralies in Hasselt. De politie hield hem al een tijdje in de gaten. Het viel op dat er veel volk rond hing aan het voormalige café Station in Sint-Truiden. De agenten stelden zich verdekt op en zagen hoe de man iets overhandigde aan een persoon op een step. Bij een controle bleek de afnemer in het bezit te zijn van één gram heroïne. Hij bekende er al meermaals drugs te hebben afgenomen. Een huiszoeking bij de veertiger was goed voor 12 gram heroïne, ruim 2 gram coke, crackpijpjes en 1.025 euro cash. In zijn gsm troffen de speurders foto’s aan van voorverpakte drugs en een precisieweegschaal. De man vertelde dat hij zijn huis ter beschikking stelde van Nederlandse drugsrunners die er aan het lokaal milieu hun troep aan de man brachten. In ruil kreeg hij zelf heroïne.  

Opname in instelling

Beklaagde stelde jarenlang clean te zijn geweest, maar is vervallen. In het verleden verbleef hij al in de psychiatrische instelling Asster in Sint-Truiden. Zijn advocate Ine Martens bracht ook documenten bij dat de betichte zich er opnieuw heeft aangemeld en er een intakegesprek plaatsvond. Ondanks dat de Truienaar al meerdere veroordelingen opliep, ging de rechtbank akkoord om hem een straf met uitstel op te leggen uitgezonderd voor het deel dat hij al in voorlopige hechtenis zit. “Om recidive te voorkomen is begeleiding voor de beklaagde noodzakelijk en dat er gewerkt wordt aan zijn drugsverslaving”, aldus het vonnis. Naast de 30 maanden cel met uitstel legde de rechter hem ook 8.000 euro boete op, waarvan 6.400 euro effectief. Om van dat uitstel te kunnen genieten, moet hij zich residentieel laten behandelen en aansluitend actief op zoek gaan naar werk. De proceskosten van 340 euro zijn eveneens voor zijn rekening.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer