Archiefbeeld. Buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. (26/11/22)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. (26/11/22) © BELGA

België geeft Kiev “onwrikbare steun, zolang als nodig” - EU: geen gedeeltelijk lidmaatschap voor Oekraïne

De Britse premier Rishi Sunak zegt dat er voorlopig geen plannen zijn om militairen naar Oekraïne te sturen om de strijdkrachten daar op te leiden. Daarmee komt hij terug op uitspraken van zijn defensieminister. De Amerikaanse president Joe Biden heeft intussen beloofd dat de Verenigde Staten Oekraïne niet zullen laten vallen. En de Oekraïense stad Cherson is afgelopen nacht zwaar onder vuur genomen.

22 reacties

  • christian demeester

    7 maanden geleden
    Werp alle landen die Rusland steunen uit de EU en de Nato en voeg Oekraïne bij de Nato. Enkel als de Nato zich moeit zal de oorlog stoppen.
  • christian demeester

    7 maanden geleden
    De oorlog daar zal enkel gestopt worden als de Nato zich ermee bemoeit. Gebruiken de Russen een atoombom? Geef ze van hetzelfde laken een broek.
  • Yolande MARIS

    7 maanden geleden
    Een onverkozen minister die beloftes doet namens de bevolking zou beter eens gaan luisteren naar eigen volk .West Europa gaat ten onder ten voordele van de Oostblok landen en andere continenten .
  • ronald Ceulemans

    7 maanden geleden
    De meeste landen hebben schulden tot en met ,dit is wat men wil
  • Leonarda Van Opbroecke

    7 maanden geleden
    In België zijn ze met een paar honderd politici. Dat ze de steun uit eigen zak maar beginnen betalen. En al de Zelensky supporters die vinden dat hij die miljarden steun moet blijven krijgen mogen hemzelf rechtstreeks doneren. In België is voor niets nog geld buiten steun aan gelukszoekers, oorlogen en ontwikkelingshulp ver buiten de EU. Integendeel, allehande bijkomende verhogingen worden uitgevonden om de dikke nek buiten België uit te hangen.