© Kris Hossey

Kampenaar dealt drugs in ruil voor seks

Het openbaar ministerie heeft vrijdag in Hasselt vier jaar cel gevorderd tegen een 53-jarige man uit Leopoldsburg voor feiten van verkrachting en dealen van drugs. Al sinds 9 februari verblijft hij in de gevangenis. De dealer liet zich soms in natura uitbetalen. Dat was niet naar de zin van al zijn klanten, want het parket verdenkt hem ervan een vrouw gedrogeerd en verkracht te hebben.

GeHo

De verdachte betwistte de verkrachting en aanranding in de rechtbank. Ook stelde hij enkel wat cannabis te dealen, maar zeker geen ghb of speed waar het parket hem van verdenkt. Nochtans zijn bij een huiszoeking de speurders onder meer op verdovende middelen gestoten zoals ghb en speed. De vijftiger bekende soms seks te hebben met zijn klanten in ruil voor drugs. “Met hun toestemming.”

Een vrouw komt met een ander verhaal en zegt door hem te zijn aangerand. “Meerdere keren ben ik in zijn bed naakt wakker geworden nadat ik bewusteloos van de drugs werd. Vermoedelijk gaf hij me altijd een zware dosis als ik bij hem gebruikte,” verklaarde het slachtoffer aan de politie. Een andere gebruikster verklaarde dat er zelfs een filmpje over bestond waarop hij diverse handelingen met de vrouw deed. “Een verzinsel,” zei de verdachte in de rechtbank.

“Ze kreeg het warm en kroop dan naakt in mijn bed.” “Waarom is dat filmpje dan nooit gevonden? Dit is een woord-tegen-woorddiscussie. Waarom bleef het slachtoffer haar drugs dan bij hem inkopen als hij haar zou verkrachten,” voegde zijn advocaat Daan Vanden Boer eraan toe. Hij vroeg om een straf met uitstel onder voorwaarden voor de verkoop van de drugs. De procureur sprak over zwaar laakbare feiten door een “dorpse dealer” en vorderde vier jaar cel. Vonnis op 19 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer