© AP

Hoe een “gevaarlijke waterglijbaan” en een “schadelijke wedgie” Disney tienduizenden euro’s kan kosten

Walt Disney Parks and Resorts moet zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden voor een erg pijnlijk incident. Een 30-jarige bezoekster zou er door een populaire attractie een verwondende “wedgie” (ook wel bekend als BIR of ‘broek-in-reet’) hebben gekregen.

Gilles Liesenborghs

De aanklacht heeft betrekking op een incident dat plaatsvond in Disney World te Florida. Meer bepaald op de Humunga Kowabunga-waterglijbaan, een attractie die op de website wordt omschreven als “een bijna-verticale val in het donker van vijf verdiepingen hoog, eindigend in een plas water”. Emma en Edward McGuinness waagden zich op 14 oktober 2019 aan deze pittige glijbaan, maar dat zou hen niet goed bevallen.

Hoewel Emma de geïnstrueerde houding aannam - met de enkels gekruist - om te beginnen, kon ze die houding niet aanhouden tot het einde. Doordat ze tegen het einde van de attractie even opsprong, kwamen haar voeten weer naast elkaar terecht. De remfase in het water werd daardoor behoorlijk pijnlijk: haar zwempak werd tussen haar benen omhoog getrokken.

Bloed tussen benen

In de aanklacht valt te lezen dat McGuinness daardoor hevig begon te bloeden tussen haar benen. Ze moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Volgens rechtbankdocumenten liep ze “ernstige en blijvende lichamelijke letsels” op. Ook zou ze er een angststoornis aan hebben overgehouden.

Disney wordt door het koppel beschuldigd van “nalatigheid”. Het park had het risico op pijnlijke wedgies moeten voorzien, luidt het in de aanklacht. “Wanneer iemand uit de glijbaan komt, komt die in een waterplas terecht die ontworpen is om verdere beweging te stoppen. Daarbij kan de kracht van het water losse kledingstukken in iemands anatomie duwen, iets wat ook bekendstaat als een wedgie. Vanwege de anatomie van de vrouw is het risico op pijnlijke wedgies bij hen groter dan bij mannen”, zo staat er te lezen.

De familie McGuinness eist een schadevergoeding van minstens 50.000 dollar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer