Paus Franciscus© AP

Paus suggereert dat ook LGBTQ+-koppels gezegend kunnen worden

Paus Franciscus heeft in een brief aan een conferentie van kardinalen gesuggereerd dat LGBTQ+-koppels in de toekomst ook gezegend zouden moeten kunnen worden. Dat schrijft The Guardian.

jvh
Bron: The Guardian

Vijf conservatieve kardinalen hadden de paus gevraagd om het bestaande beleid van de Katholieke Kerk over homoseksualiteit te bevestigen, in de aanloop naar een conferentie waarop LGBTQ+-rechten op de agenda staan. De paus liet in een reactie echter weten dat bestudeerd moet worden of dergelijke relaties niet gezegend zouden moeten kunnen worden – zolang er een verschil blijft bestaan met het kerkelijke huwelijk.

“Het huwelijk is een unie tussen een man en een vrouw”, klinkt het in de brief. Maar verderop schrijft de paus: “Pastorale vrijgevigheid vereist geduld en begrip”, en “Priesters mogen geen rechters worden die enkel weigeren, verwerpen en uitsluiten”. “Er zijn situaties die objectief niet moreel aanvaardbaar zijn, maar diezelfde pastorale vrijgevigheid vereist dat mensen behandeld worden als zondaars die mogelijk niet zelf volledig verantwoordelijk zijn voor hun situaties”, klonk het verder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer