© Dirk Jacobs

Spontane staking bij De Lijn in Hasselt na nieuw geval van agressie: deel van bussen rijdt niet uit

Hasselt/Hamont-Achel -

Het busvervoer in Hasselt is dinsdagochtend verstoord door een spontane staking van een deel van de chauffeurs. Aanleiding is een nieuw geval van agressie tegen een chauffeur van De Lijn in Achel. Een buschauffeur kreeg daar een fles naar het hoofd geslingerd. De hinder voor de reizigers zou al bij al nogal meevallen.

Dirk Jacobs

De stakingsactie concentreert zich in de stelplaats ‘De Crutzen’. “Omdat maar een deel van de chauffeurs spontaan het werk hebben neergelegd, hebben we momenteel nog geen zicht op welke lijnen getroffen zijn. Het andere deel is gewoon uitgereden”, zo laat Ine Pieters van De Lijn weten.

Volgens Pieters gaat het vooral om bussen op de Hasseltse stadslijnen en de streeklijnen die vanuit de hoofdstad vertrekken. “Voor de reizigers zijn er dan ook bussen die ‘ertussenuit vallen’, maar doorgaans geraakt iedereen wel op zijn bestemming, omdat in Hasselt natuurlijk ook bussen vanuit andere stelplaatsen en van pachters van lijnen passeren en die rijden wel. In de loop van de dag wordt overleg gepland.”

Chauffeurs beslisten om te staken na een nieuw geval van agressie maandagnamiddag in Achel. Een buschauffeur werd daar door een dronkenman gevraagd om tussen twee haltes op de Thomas Watsonlaan te stoppen. De chauffeur weigerde dat waarna de dronkenman een fles richting chauffeur gooide. De chauffeur kon de fles ternauwernood ontwijken. De agressor werd kort nadien door de politie opgepakt.

De chauffeur raakte niet gewond maar was wel onder de indruk. Het is het zoveelste agressiegeval waarbij de buschauffeurs slachtoffer zijn.

Reizigers in en rond Hasselt krijgen de raad om de app van De Lijn te raadplegen om te zien of hun bus al dan niet rijdt.

© Dirk Jacobs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer