LeBron James en Kevin Durant spraken zich uit voor een trip naar Parijs. In tegenstelling tot een WK kunnen de Spelen hen wel bekoren.© AFP

Dream Team in Parijs met Stephen Curry, LeBron James, Kevin Durant? Amerikaanse NBA-vedetten willen naar de Spelen

Steeds meer Amerikaanse basketvedetten lijken hun zinnen te zetten op een deelname aan de Olympische Spelen. Tijdens een mediadag georganiseerd door de NBA bevestigde onder meer Stephen Curry dat hij volgende zomer wil meespelen in Parijs. “Ik wil zeker en vast meedoen. Het is iets wat ik nog niet heb gedaan”, vertelde de sterspeler van de Golden State Warriors.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Ook Kevin Durant zal er in 2024 bij zijn in de Franse hoofdstad. Hij kan dan de eerste mannelijke basketspeler worden met vier keer olympisch goud in de kast (na 2012, 2016 en 2021). “Ik neem volgend jaar deel aan de Olympische Spelen”, verzekerde de dertienvoudige All-Star, die voor de Phoenix Suns uitkomt.

LeBron James heeft twee olympische titels op zijn erelijst (2008 en 2012) en ook de 38-jarige Lakers-vedette lijkt geneigd om naar Parijs te trekken. “Ja, ik ben geïnteresseerd. Ik denk niet dat het fysiek een te grote belasting zou zijn”, liet de NBA-topschutter aller tijden optekenen. 

Andere All-Stars als DeMar DeRozan, Devin Booker, Jaylen Brown, Donovan Mitchell, Khris Middleton en Julius Randle lieten ook uitschijnen zin te hebben in een olympisch avontuur.

De Verenigde Staten veroverden al zestien keer olympisch goud in het mannenbasket. Sinds Barcelona 1992, met de intrede van het ‘dream team’ rond Michael Jordan, wonnen de Amerikanen zeven van de acht laatste edities. Alleen in Athene (2004) ging het mis toen Argentinië triomfeerde.

Dit succes op de Spelen staat in schril contrast met de prestaties van de Amerikaanse selecties op wereldkampioenschappen. Daarvoor zijn de grote namen vaak minder gemotiveerd om zich vrij te maken. Dat was ook dit jaar zo, met een vierde plaats tot gevolg. De laatste van vijf Amerikaanse wereldtitels dateert intussen van 2014.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer