© LW

Na vijf jaar heeft Berbroek weer eigen toneelgroep: “Op vraag van het publiek”

Herk-de-Stad

Met ‘Toneel Berbroek 2.0’ is er weer een toneelgroep in Berbroek. Eerder was er met ’t Kringske ook een toneelgroep in de deelgemeente van Herk-de-Stad, maar die stopte met bestaan in 2017. Met de nieuwe groep wordt nu ingespeeld op de vraag van het publiek. “Vele mensen vroegen of in Berbroek opnieuw toneel zou komen en ook bij de spelers is de hunker groot”, vertelt Sofie Maris, voorzitter van Toneel Berbroek 2.0. “Onze nieuwe vereniging bestaat uit een kern van de groep van vroeger, aangevuld met heel wat andere mensen die via mondelinge reclame bij de groep zijn gekomen.”

Toneel Berbroek 2.0 kiest ook voor een ander concept dan ’t Kringske vroeger. “Toen zaten de toeschouwers aan tafels, waarbij ze uitgebreid van lekkers konden genieten. Tafels zullen er nu niet meer staan, al blijft een glaasje drinken bij de voorstelling uiteraard wel mogelijk.”

Toneel Berbroek 2.0 staat de eerste drie weekends van februari op het podium in zaal ’t Schel. De groep brengt het blijspel ’n Hupke Mezeere van Kamiel Kemels in een regie van Els Dekoning. Als opwarmer staat het duo Leentje en Bertje op het podium. (lw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer