© VRT

Tv-maker Lidewij Nuitten (31) out zich als maagd in nieuw programma

Lidewij Nuitten is - volgens de definitie in Van Dale - maagd en ze is niet alleen. In haar nieuw programma ‘De maagdenclub’ op VRT1 gaat ze op zoek naar 30 dertigplussers die in hetzelfde schuitje zitten.

edb

Het was jarenlang haar grootste geheim. Zo groot dat ze ’t zelfs niet met haar vrienden deelde. In De maagdenclub deelt Lidewij haar geheim met Vlaanderen om het taboe rond maagdelijkheid bij volwassenen te doorbreken. Wellicht heeft ongeveer 7% van dertigers in ons land nog nooit penetratieseks gehad.

Nuitten kreeg de diagnose vulvodynie/vaginisme, waardoor penetratie pijnlijk tot onmogelijk is. “Daarom is het me nog nooit gelukt om mijn ‘eerste keer’ te beleven en heb ik mezelf meer dan tien jaar lang maagd gevoeld”, zegt ze. “Ondertussen besef ik dat die gedachte compleet belachelijk is, want seks is zoveel meer dan penetratie alleen.” Door het grote taboe sprak Lidewij met niemand over haar situatie en geloofde ze wat het woordenboek haar vertelde: ‘een maagd is iemand die nog nooit penetratieseks heeft gehad’.

In De maagdenclub gaat ze op zoek naar clubleden, mensen die zich om een of andere reden maagd voelen. Of het nu een bewuste keuze is of niet, van nonnen tot mensen die nog nooit een relatie hebben gehad, van aseksuele mensen tot gelovigen die wachten tot aan het huwelijk… Als Lidewij aan dertig maagden raakt, geeft ze een groot maagdenfeest in een echte maagdenclub.

De maagdenclub, vanaf 18 oktober elke woensdag om 21.30u op VRT 1 en VRT MAX.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER