Rugbyspeler krijgt vlak voor belangrijke wedstrijd te horen dat zijn zoontje (7) is gestorven, maar keert niet terug voor begrafenis

Iedereen verwerkt tragedies op zijn eigen manier, maar het is toch even slikken als je hoort hoe Josua Tuisova omgaat met het overlijden van zijn zoon. De 29-jarige rugby-international van Fiji, een van de sterspelers van zijn land, kreeg het droevige nieuws te horen vlak voor de WK-groepsmatch tegen Georgië, maar kwam toch aan de aftrap.

Michael Van Damme

Tuisova besloot in Frankrijk te blijven en mist vandaag de begrafenis van zijn zoon omdat hij de ploeg niet wil verlaten voor de laatste groepsmatch tegen Portugal zondag, waarin Fiji zich voor de derde keer kan plaatsen voor de kwartfinales van een WK.

De zevenjarige Tito Micgabraph Donzel Ratulevu was al langer ernstig ziek en overleed afgelopen zaterdag, wanneer Fiji tegen Georgië speelde. Enkele uren voor de aftrap belde de vader van Tuisova hem in Frankrijk op met het droevige nieuws, maar Tuisova verscheen toch aan de aftrap en speelde 80 minuten. Met een sterke prestatie als center hielp hij Fiji aan een 17-12-zege.

(lees verder onder de foto)

Tuisova’s vader, Isikely Ratulevu, heeft alle regelingen voor de begrafenis maandag getroffen, maar Tuisova zelf zal niet aanwezig zijn. Hij blijft met Fiji op het WK en wil zijn land zondag aan kwalificatie voor de kwartfinales helpen tegen Portugal. Een gelijkspel volstaat.

Omwille van zijn stevige gabarit (93 kilo voor 1m81) kreeg Tuisova de bijnaam “The Bus” of “De Menselijke Bulldozer”. In 2016 won hij met Fiji Olympisch goud in de rugby sevens.

Josua Tuisova wil de kwalificatie zondag opdragen aan zijn overleden zoon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer