© AFP

Bijna zeventig arrestaties na bomaanslag van afgelopen zondag in Turkije

Bijna zeventig mensen zijn dinsdag in Turkije gearresteerd op verdenking van banden met de Koerdische Arbeiderspartij (PKK). Die heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag van zondag in Ankara. Twee agenten raakten gewond.

tg

De Turkse regering en justitie laten er geen gras over groeien. Volgens de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Ali Yerlikaya werden dinsdag 67 verdachten gearresteerd in 16 van de 81 provincies van het land.

De PKK heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanval op het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken in de hoofdstad Ankara.

De explosie vond zondagochtend rond 8.30 uur plaats nabij het Turkse parlement en ministerie van Binnenlandse Zaken. Een van de twee aanvallers blies zichzelf op voor het ministerie, de andere kon worden tegengehouden, aldus Turks minister van Binnenlandse Zaken Ali Yerlikaya.

© AP

“Twee terroristen reden in een lichte bestelwagen richting de toegangspoort van het ministerie van Binnenlandse Zaken en voerden een bomaanslag uit”, schreef Yerlikaya zondagvoormiddag op X (voorheen Twitter). “Een van de terroristen kon zichzelf opblazen, de andere werd geneutraliseerd door onze veiligheidstroepen. Onze strijd zal meedogenloos doorgaan tot de laatste terrorist is uitgeschakeld.”

Twee politieagenten raakten lichtgewond bij een vuurgevecht dat volgde na de explosie en worden behandeld, aldus de minister.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer