© BELGA

Vanaf vandaag 14 uur tickets te koop voor EK voetbal 2024, maar u hoeft zich niet te haasten

Vandaag start de ticketverkoop voor het EK voetbal van komende zomer (14 juni-14 juli 2024) in Duitsland. Tot 26 oktober zullen 1,2 miljoen van de 2,7 miljoen tickets worden verkocht. Snel zijn hoeft niet, want de tickets zullen worden verloot onder iedereen die zich registreerde. Specifiek kiezen voor wedstrijden van de Rode Duivels kan nog niet, aangezien op gastland Duitsland na nog niemand zeker gekwalificeerd is en er pas op 2 december wordt geloot.

Michael Van Damme

De eerste periode waarin u zich kunt inschrijven voor de loterij waarmee tickets worden toegewezen start vandaag om 14 uur.

De verkoop verloopt via de ticketwebsite van de Europese voetbalbond UEFA.

Je kunt in deze ronde slechts kaartjes kopen voor één wedstrijd per dag en maximaal vier personen per wedstrijd. Net als bij het WK vorig jaar in Qatar zullen kaartjes enkel digitaal verkrijgbaar zijn en niet op papier.

Vandaag zenuwachtig achter de computer zitten en je browser voortdurend vernieuwen hoeft niet, want de timing van je aanmelding heeft geen invloed op je kansen. Alle kaartjes worden via volledig willekeurige loting verdeeld aan iedereen die aanvragen deed.

De kans om aan tickets te raken, is in deze fase het grootst, maar het nadeel is dat je geen zicht hebt op welke landen je aan het werk zult zien. Dat wordt pas duidelijk tijdens de loting op 2 december in Hamburg. Officieel zijn de Rode Duivels nog niet gekwalificeerd, maar ze staan er uiteraard heel goed voor.

Na de loting volgt er een verkoopfase van 1 miljoen tickets die gericht is op fans van de gekwalificeerde landen. Dan kun je wel specifiek tickets kopen voor de Rode Duivels.

Verdere fases volgen na de play-offs in maart, waar de laatste deelnemers worden bepaald, en kort voor het toernooi in de “last minute sale” en tijdens het toernooi voor de knock-outronde.

Er worden wedstrijden gespeeld in Berlijn, München, Leipzig, Hamburg, Dortmund, Gelsenkirchen, Keulen, Düsseldorf, Frankfurt am Main en Stuttgart.

Prijzen van 30 tot 1.000 euro

Wie geen ticket heeft kunnen bemachtigen, wordt opgenomen in het ‘Fans First’-programma, dat fans op de hoogte stelt wanneer tickets beschikbaar komen omwille van annulaties of problemen met betalingen.

De goedkoopste tickets voor de groepsfase kosten 30 euro, de duurste 200 euro. De openingsmatch in München vormt een uitzondering en kost minimaal 50 euro.

Vanaf de knock-outfase gaan alle prijzen omhoog tot 1.000 euro voor een finaleticket in het Olympisch Stadion van Berlijn.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer