Deze omleidingen gelden van 4 oktober tot en met 8 januari.© Stad Lommel

Lommel gaat zeven schoolomgevingen veiliger maken: deze maand starten werken aan WICO Campus Lommel en XCL Eigenwijs

Lommel -

De stad Lommel wil dit jaar nog zeven schoolomgevingen verbeteren op het vlak van verkeersveiligheid, te beginnen deze maand met de WICO Campus Lommel en XCL Eigenwijs. Tijdens deze ingrijpende werken zijn er omleidingen voorzien.

Geert Van Baelen

“Op korte termijn plannen we ingrepen aan de schoolomgevingen van XCL Eigenwijs, WICO Campus Lommel, Lommel-West Werkplaatsen, ‘t Stekske, Sint-Jan, De Schommel en de Klimtoren Wijkschool”, zegt mobilteitsschepen Sophie Loots (cd&v). “De ambitie is om iedere schoolomgeving veiliger én herkenbaar te maken. Dat kan bijvoorbeeld met fietsstraten, eenrichtingsverkeer, snelheidsbeperkingen, maar ook door onveilige punten weg te werken. Voor de herkenbaarheid van de schoolomgevingen zullen we Octopuspalen en kleurrijke wegmarkeringen aanbrengen.”   

WICO

De werken bij WICO Campus Lommel starten deze week al. De kruispunten aan Heide met Pieter Breugheldreef en Koning Boudewijnstraat worden in de eerste fase afgesloten van 4 oktober tot en met 8 januari. Er komen omleidingen voor al het verkeer. In de tweede fase die start vanaf januari 2024 komt het kruispunt Heide met Koning Albertlaan aan de beurt.

XCL Eigenwijs

Ook de werken aan de veilige schoolomgeving XCL Eigenwijs starten deze maand. Van 9 oktober tot en met 15 december wordt de Rijksschoolstraat heringericht. Tot en met 23 oktober zijn de voetpaden in de Rijksschoolstraat afgesloten. “Voetgangers moeten op de rijbaan wandelen. Alle verkeer blijft mogelijk in de Rijksschoolstraat”, deelt de stad mee. Tot half december is de straat inclusief de kruispunten met de Molenstraat en Mudakkers niet toegankelijk. Een deel van de parking Mudakkers zal tijdelijk onbereikbaar zijn. “In de straten die aansluiten op de werfzone is er een parkeerverbod zodat tweerichtingsverkeer mogelijk is. Tegelijk zijn er verkeersomleidingen in Koning Albertlaan en Koningin Astridlaan door de werken aan de rondweg. Ook deze verkeersomleidingen blijven tot eind november van kracht”, aldus de stad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer