© AFP

Meer dan 4.000 huizen getroffen door overstromingen in Thailand

Meer dan 4.000 huizen in de Thaise provincie Sukhothai zijn getroffen door overstromingen. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Thailand zit midden in het regenseizoen en er wordt nog meer noodweer verwacht.

jvh
Bron: BELGA

Ongeveer 4.300 huizen en 5.000 mensen werden getroffen door het stijgende water van de rivier de Yom, aldus het centrum voor de beheersing van natuurrampen van de provincie Sukhotai. Ongeveer 16.000 hectare landbouwgebied werd ook getroffen. Beelden tonen dorpen en velden die volledig onder bruin water staan.

De autoriteiten proberen water op te pompen om de schade te beperken in het gebied, dat niet ver is van de tempels van Sukhothai, die erkend zijn als Unesco-werelderfgoed.  

Volgens de nationale dienst voor preventie en beheer van natuurrampen zijn sinds eind september ongeveer 28 provincies in het hele koninkrijk getroffen door overstromingen, die in deze tijd van het jaar normaal zijn als gevolg van ernstig noodweer. Meer dan 15.000 huizen zijn getroffen.

Ook de hoofdstad Bangkok, gelegen aan de oevers van de rivier de Menam, bereidt zich voor op de regen die de komende dagen wordt verwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer