Real Madrid-voorzitter Florentino Perez met Thibaut Courtois.© REUTERS

Real Madrid neemt juridische stappen tegen beschuldigingen van omkoping geuit door voormalig politie-commissaris

Real Madrid neemt juridische stappen tegen een voormalige politieman, zakenman en privédetective die de club ervan beschuldigde scheidsrechters omgekocht te hebben.

Michael Van Damme

De Catalaan Jose Manuel Villarejo, een omstreden figuur die eerst voor de Spaanse politie werkte en later als privédetective, beweerde in een radio-interview dat de voorzitter van Real Madrid, Florentino Perez, zich zou hebben beziggehouden met illegale activiteiten waaronder het omkopen van scheidsrechters.

Villarejo, die in het verleden al geheime info over de Spaanse koning lekte, deed de uitspraken naar aanleiding van een zaak die tegen FC Barcelona en de voormalige vice-president van de scheidsrechterscommissie Jose Maria Enriquez Negreira loopt. Barça ontkent dat er sprake is van onregelmatigheden.

“Alle voorzitters hebben het gedaan. Florentino Pérez ook. Op de een of andere manier was bij Real Madrid vóór deze zaak al hetzelfde ontdekt,” zei hij, “maar het is onmogelijk om Perez te vervolgen. Het zou zelfmoord zijn voor iedereen die dat durft. Florentino is onaantastbaar.”

Real Madrid reageerde met een communiqué: “De voorzitter van Real Madrid C.F., Florentino Perez, heeft opdracht gegeven tot het nemen van juridische stappen tegen de ex-commissaris Villarejo vanwege zijn valse beschuldigingen op het Catalaanse radiostation RAC1.”

Villarejo werd in 2017 gearresteerd op beschuldiging van onder meer omkoping en afpersing van belangrijke personen. De zaak loopt nog en hij riskeert 109 jaar cel.

Villarejo voor een van de zittingen van het proces dat tegen hem loopt. Als het over de voorzitter van Real Madrid ging, nam hij geen blad voor de mond.© EPA-EFE

Real Madrid neemt het vanavond in de Champions League op tegen Napoli.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer