Na de rush van vorig jaar daalt de prijs van zonnepanelen fors, volgens experts is er wel één ding waar je rekening mee moet houden. Rechts: Dirk Van Evercooren, de algemeen directeur van de sector­organisatie ODE Vlaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Na de rush van vorig jaar daalt de prijs van zonnepanelen fors, volgens experts is er wel één ding waar je rekening mee moet houden. Rechts: Dirk Van Evercooren, de algemeen directeur van de sector­organisatie ODE Vlaanderen. © Getty Images / Geert De Rycke / ODE

“Er ligt voor 100 gigawatt aan zonnepanelen te wachten”: volgens experts is dit hét moment om te investeren

Na de rush van vorig jaar daalt de prijs van zonnepanelen fors. Volgens experts is dit hét moment om te investeren. We maken een prijsvergelijking met zes maanden geleden. Waarom is de prijs opeens gedaald? Hoeveel euro’s spaar je nu uit? En hoe krijg je de grootste korting? “Het zou bijna crimineel zijn om mijn klanten geen korting te geven”, klapt een installateur uit de biecht.

28 reacties

  • Daniel Meuleman

    7 maanden geleden
    Probeer eens in het zuiden van Frankrijk, Spanje, Italië , daar moet men met een vergtootglas zoeken waar er zonnepanelen liggen, De helicopterbeelden tijdens de rondes in die landen zegt genoeg, geen zonnepanelen en nochtans zon genoeg,
  • Hubert Vanmechelen

    7 maanden geleden
    Als experten het burgertje vertellen wat te moeten doen, doe het dan niet !
  • An Vanden Bossche

    7 maanden geleden
    De prijzen die ik gekregen heb zijn niet zo goedkoop: ruim 6000€ voor 8.
  • Dirk Declercq

    7 maanden geleden
    Ze zullen nog een pak goedkoper worden als de subsidie wegvalt. Waarom moet iets dat zo goed rendeert trouwens gesubsidieerd worden? En wie zegt dat er binnenkort niet betaald zal moeten worden om stroom op het net te steken? Mensen die gaan werken kunnen hun eigen stroom trouwens niet gebruiken om te koken en als de zon schijnt laat je toch geen droogkast draaien? Wanneer stroom het duurst is moet je hem alsnog kopen zonnepanelen of niet. Laat dus maar.
  • Gino Denil

    7 maanden geleden
    Valt theoretisch terug te verdienen als je veel stroom verbruikt. Maar je bespaart meer door verstandig en zuinig met dat stroomverbruik om te springen en er geen te leggen.