© atv

‘Dikke Nordin’ weer in cel in Dubai: België vraagt opnieuw uitlevering beruchte drugshandelaar

Antwerpen -

De beruchte Antwerpse cocaïnehandelaar ‘Dikke Nordin’ El H. zit opnieuw in de cel in de Verenigde Arabische Emiraten. De voortvluchtige topcrimineel werd enkele weken geleden aangehouden op vraag van het Antwerpse gerecht, dat hem vervolgt in meerdere drugsdossiers. Dat is door meerdere bronnen aan ‘Gazet Van Antwerpen’ bevestigd.

vdaa

De arrestatie van Nordin El H., alias Dikke Nordin, dateert al van enkele weken geleden. El H. is een van de toptargets van het parket van Antwerpen, dat hem probeert te berechten in meerdere grote dossiers rond cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen.

Het is niet de eerste keer dat Nordin El H. in Dubai wordt gearresteerd op vraag van de Belgische autoriteiten. In 2020 richtte het Antwerps parket drie verzoeken aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) om El H. uit te leveren aan ons land. El H. werd in juni 2020 ook effectief opgepakt, maar kwam snel terug vrij na het betalen van een borgsom. Na een juridische veldslag met de advocaten van de Belgische Staat werden de drie uitleveringsverzoeken afgewezen.

De Belgische overheid besloot het daar niet bij te laten en richtte een aantal nieuwe uitleveringsverzoeken aan de Emiraten, in de hoop El H. nu wel naar België te kunnen halen. Louis De Groote, een van de raadslieden van ‘Dikke Nordin’, wenst niet te reageren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen